Han vil åpne USA mot nettet

Obamas IT-sjef planlegger informasjonsrevolusjon.

TROR PÅ ÅPENHET: Transparens og tilgjengelighet er to av stikkordene for Vivek Kundras visjon om en åpnere amerikanske IT- og informasjonsstrategi. Foto: SCANPIX
TROR PÅ ÅPENHET: Transparens og tilgjengelighet er to av stikkordene for Vivek Kundras visjon om en åpnere amerikanske IT- og informasjonsstrategi. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Vivek Kundra (34) akter å gjennomføre en veritabel informasjonsrevolusjon på tvers av offentlig sektor i USA. Han er håndplukket av president Barack Obama til rollen som Chief Information Officer, med hovedansvar for videreutviklingen av landets informasjons-teknologiske infrastruktur og offentlige informasjonstjenester.

MENS ENORME MENGDER dataressurser i USA til nå har vært enten hemmeligstemplede eller vanskelig tilgjengelige og spredt i et digitalt villnis av 24.000 statlige nettsteder, vil han nå gjøre hvert eneste regneark fritt tilgjengelig og enkelt å finne.

Alle offentlige maskinlesbare dataressurser skal samles på ett nettsted, data.gov, der hvem som helt skal kunne forsyne seg og benytte dataene til å bygge nye informasjonstjenester, både kommersielle og ikke-kommersielle.Informasjonen skal så langt det er mulig gjøres tilgjengelig som rådata, basert på åpne teknologiske standarder, tilgjengelig i så mange ulike formater som mulig og med verktøy som gjør datasettene enkle å viderebruke.

Som tidligere teknologisjef i District of Columbia markerte Kundra seg blant annet ved å flytte offentlig ansatte over fra Microsofts Office-kontorpakke til gratisløsningen Google Apps. Hensikten var både å spare penger, og migrere til en internettbasert og mer moderne plattform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.