Han vil ta deg til metal-himmelen

Men turen starter med et sant helvete.

(Dagbladet.no): I lang tid har temmelige treffsikre rykter sirkulert om Tim Schafers kommende spill, «Brütal Legend».

I går ble imidlertid spillet offisielt bekreftet, etter lang tids hinting på hjemmesiden til Schafers selskap, Double Fine.

Schafer, som senest leverte fra seg «Psychonauts», har også spill som «Day of the Tentacle», «The Secret of Monkey Island», «Full Throttle» og «Grim Fandango» på samvittigheten.

I det kommende spillet, som er et tredjepersons actionspill som utvikles til Xbox 360 og PlayStation 3, får vi møte Eddie Riggs, en roadie for bandet Brütal Legend.

Eddie blir på demonsik viss dratt tilbake i tid for å lære sitt sanne opphav, og befinner seg brått i «The Metal Age» - en tid der svake sjeler ikke varer lenge.

Her finner ikke bare Eddie motstand i horder av demoner, men også kjærlighet i Ophelia - etterhvert møter de på en rekke andre figurer, gode som onde.

- Holy crap! Denne dagen har jeg ventet på i 15 år, sier Schafer i pressemeldingen.

Schafer, som på sin blogg har skrevet fyldig om tilblivelsesprosessen, kan fortelle at selveste Jack Black - som i en stund har vært observert med Double Fine-tskjorter - vil ha rollen som Eddie i spillet.

Med på laget er også Mötorhead-frontfigur Lemmy Kilmister, Rob Halford fra Judas Priest og Ronnie James Dio. Dette vil også gjenspeile seg i musikken, som blir like hard som Schafer selv ønsket.

Flere spillselskaper var nemlig skeptiske til prosjektet og forsøkte å endre på musikken og premissene, men Schafer sto på sitt og fikk endelig napp hos Sierra, som «omfavnet spillet som en mammabjørn klemmer sin bjørnunge».

Og skal vi tro Schafer - noe han tidligere har bevist at det er god grunn til - er det mye å glede seg til. Som han selv skriver:

- «Brütal Legend» is going to be the best f***ing game you have ever played. Please be patient, though. It\'s going to take us a little while to gather up every single piece of awesome there is in the world and put it in this game.

Du kan lese mer om spillet på Wikipedia, eller på den offisielle hjemmesiden.

GIR FINGERN: Tim Schafer (til høyre) jobber nå med metal-spillet «Brütal Legend», og til det får han hjelp av blant andre Lemmy Kilmister fra Mötorhead.
SPILLER HOVEDROLLEN: Jack Black.