- Han viser en musikalsk frekkhet som er få forunt

LidoLido vant Edvard-prisen i kategorien populærmusikk.

FÅR MUSIKKPRIS: Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido, er årets vinner av Edvard-prisen i kategorien populærmusikk.
FÅR MUSIKKPRIS: Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido, er årets vinner av Edvard-prisen i kategorien populærmusikk.Vis mer

(Dagbladet): Peder Losnegård (19), bedre kjent som LidoLido, vant årets Edvard-pris i kategorien populærmusikk med debutalbumet «Pretty girls & Grey Sweaters».

- En stor ære 19-åringen vil få utdelt prisen under sin konsert på Rockefeller i morgen, og han forteller at tildelingen gir inspirasjon til å fortsette med musikken:

- Det er en stor ære å bli tildelt Edvard-prisen. "Pretty Girls & Grey Sweaters" er mitt første album, og det er utrolig oppmuntrende å få en pris som dette så tidlig i karrieren. Det gir meg trygghet på at det jeg holder på med har livets rett og ikke minst gir det inspirasjon til å stå på videre. Det er særlig ærefullt at prisen deles ut av bransjens egne folk, sier Peder Losnegård i en pressemelding.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer Odd Nordstoga, Maria Mena, Bjørn Eidsvåg, Susanne Sundfør, Thomas Dybdahl og Jan Eggum.

Edvard-prisen Edvard-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg og tildeles norske artister som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Prisen deles ut av samvirkeforetaket TONO, som ønsker å gi norske komponister og tekstforfattere økt oppmerksomhet.

Årets jury består av representanter fra Norsk Komponistforening, Norsk Musikkforleggerforening og Norsk forening for komponister og tekstforfattere, og deres begrunnelse for å tildele Lido Lido prisen for populærmusikk var følgende:

«På "Pretty Girls & Grey Sweaters" viser han et overskudd av idéer og en musikalsk frekkhet som er få forunt. Her stjeles, lånes, oppdages og kreéres musikk i en salig blanding. Elementer av klassisk westcoastmusikk, solid gospeltradisjon og hiphop smelter naturlig inn i et helstøpt norsk popalbum. Han er en brobygger mellom sjangere, og bidragene fra profilerte gjesteartister somTimbuktu, Jarle Berhoft, Yosef og Ole Edvard Antonsen underbygger dette. Det er særdeles krevende å være komponist, tekstforfatter,artist, musiker og produsent på et debutalbum. Men Peder Losnegård er modig og har mye musikk på hjertet. Han fremstår med tydelig stilforståelse, lekenhet og gjennomføringskraft.»

EN ÆRE: Losnegård ser på tildelingen av Edvard-prisen som en stor ære, og sier den gir ham inspirasjon til å stå på videre.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
EN ÆRE: Losnegård ser på tildelingen av Edvard-prisen som en stor ære, og sier den gir ham inspirasjon til å stå på videre. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer