- Hånda på hjertet, dette er «Donald-uflaks»

I samme utgave som Donald og nevøene drar til «McSusenfryd», har Tusenfryd en helsides annonse. Donald-redaktør avviser kobling.

MCSUSENFRYD: I ukas utgave av Donald Duck & co vies midtsideoppslaget til t-banenettet i Andeby, der det blant annet er ei egen linje til «McSusenfryd», som karakterene i serien besøker. I samme blad er det trykket en helsides annonse for fornøyelsesparken Tusenfryd. Faksimile: Donald Duck & co | Foto: Jørgen Kjøge Brunborg-Næss
MCSUSENFRYD: I ukas utgave av Donald Duck & co vies midtsideoppslaget til t-banenettet i Andeby, der det blant annet er ei egen linje til «McSusenfryd», som karakterene i serien besøker. I samme blad er det trykket en helsides annonse for fornøyelsesparken Tusenfryd. Faksimile: Donald Duck & co | Foto: Jørgen Kjøge Brunborg-Næss Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens de som kjøper Donald Duck & co i butikken ikke får lese mer om livet i Andeby før på mandag, har abonnenter allerede fått den ferskeste utgaven hjem i postkassa.

Jørgen Kjøge Brunborg-Næss tilhører sistnevnte kategori, og da han bladde gjennom sønnens Donald-blad denne uka var det noe som fikk ham til å stoppe opp.

Trebarnsfaren stusset nemlig over å finne en helsides annonse for fornøyelsesparken Tusenfryd i et blad der handlinga i tegneserien flere steder dreier seg om Tusenfryds Andeby-ekvivalent, «McSusenfryd».

Både på forsida og inne i bladet presenteres «t-banenettet i Andeby», med en grafikk som til forveksling likner det reelle t-banekartet for Oslo.

- Framstår som betalt innhold I kjent Donald-stil er navnene endret fra Sognsvann til «Sognsand» og fra Mortensrud til «Vortensrud». Men grafikken er også tillagt ei linje man ikke finner på Oslos t-banekart, nemlig «McSusenfryd».

I tillegg kan man se i tegneserien at Donald og hans tre nevøer tar turen til den fiktive fornøyelsesparken, hvis undertittel er «McDucks berg- og dalbaneverden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer