Håndbok når du møter frk BNB

Totalt usystematisk kunnskapsbok for menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Denne boka er ikke bygd på vitenskapelige undersøkelser om hva en «herre bør vite». Den er snarere et hylende subjektivt forslag til alternative samtaletemaer dersom man «sitter med et ufattelig vakkert medlem av Bokklubben Nye Bøker til bords» og brått blir anmodet om å si sin mening om forfattere som Fay Weldon, Knut Faldbakken, John Irving, Vigdis Hjorth, Lars Saabye Christensen eller Zadie Smith.

Frodig

Dette er forfattere som de imaginære herrene Atle Nielsen skriver om, ikke nødvendigvis har lest. Han anbefaler derfor at man penser samtalen inn på andre interessante forfattere, folk og bøker med frodige og underholdende historier. Disse kan man pugge i denne boka, og det er ikke nødvendigvis det man først forbinder med «herrer» som dukker opp.Her er alt fra «David Copperfield» til «Den guddommelige komedie», fra «Rolandskvadet» til Thomas Hardys «Tess». Deretter følger en bolk med plater og poplåter og til slutt filmer. Boka er illustrert, og hvert kapittel er etterfulgt av lister, fra «Fem konserter som gikk fryktelig galt» til «Noen fine italienske rødviner du kan briefe med».

Julebord

Som man forstår er ikke denne boka altfor alvorlig ment. Den er først og fremst et påskudd fra forfatteren til å kunne skrive om det han selv liker. Et slags opplysningsprosjekt, med andre ord, utført med entusiasme, glød og fantasi.Så herre eller ikke herre, her er ei nattbordsbok som varer i hvert fall til julebordssesongen setter inn. Boka egner seg jo også for damer som foretrekker å få disse kunnskapene i bokform framfor å få dem dosert av en tilfeldig «herre» på et julebord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer