Håndboka for sofaslitere

Den ideelle boka for enhver sofasliter er kommet på markedet: «Världens farligste platser» heter verket, som er krydret med terrorister, kidnappinger og andre farlige ingredienser.

Håndboka er skrevet av amerikaneren Robert Young Pelton som bor på et - relativt - sikkert sted; California. Pelton bryr seg ikke om eksotiske steder med strender, flott natur og annet snacks som mange reisende ønsker seg.

Her dreier det seg i steden om landminer, banditter, terrorister, kidnappere og bandekriger.

Billig krydder

- Eventyr er blitt et billig krydder i livet. For under 10 000 kroner kan vi reise hvor man vil - og vi gjør det, sier Pelton til Associated Press.

Den nye boken er beregnet for en ny generasjon reisende: For folk som synes at det er selve reisen som er målet.

New York Times anmeldte boken og skrev følgende: «Den er noe av det rareste og fascinerende som er skrevet på lenge.»

Farlig

Pelton er 42 år. Han viser til at våre reisevaner er totalt forandret fra å reise i flokk og følge til Gran Canaria til oppdagelsesferder på egen hånd i Columbia, Somalia, Kambodja, Himalaya...

- Nairobi i Kenya er et bra eksempel. Mens man er ute og drikker øl, kan man plutselig oppdage at man er på ett av Afrikas absolutt farligste steder.

Men det er ikke bare land i den tredje verden som er farlige, skriver Pelton og advarer folk om faren for å bli skutt i New York og Los Angeles.