Handel med ungdoms liv

Ungdom med innvandrerbakgrunn tvinges til å misbruke kroppen og sjela si for at fetteren eller kusina skal kunne flytte til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så klart kan man forelske seg i fetteren sin og dele et lykkelig liv med ham! Ingen tror vel noe annet enn at vi vil slåss for at jenter og gutter skal få lov til å elske den de vil, uten å frykte at familie eller andre vil skade dem. Men blant ungdom med innvandrerbakgrunn i Norge handler søskenbarnekteskap ofte om tvang og vold. De tvinges til å misbruke kroppen og sjela si for at fetteren eller kusina skal kunne flytte til Norge.

Forskningssjef Jon Pedersen forteller i Dagbladet (5. februar) at det er vanlig med søskenbarnekteskap i store deler av verden. Ja, det vet vi. Vi vet også at det var ganske vanlig i Norge før i tiden. Men ikke blant nordmenn i dag, akkurat som at arrangert ekteskap ikke er vanlig blant norske lenger. Det er vel en grunn til at nordmenn ikke vil gifte seg på denne måten!? Dere har funnet ut at kjærlighet er viktig, dere har funnet ut at respekt for den enkelt jente og gutts følelser og rett til å velge fritt, er viktig. Dere er ikke redde for å miste jord og andre verdier i slekta hvis dattera eller sønnen i huset gifter seg utenfor familien. Men det handler også om mye mer for oss innvandrerungdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.