Handler det om vårglede eller bilulykke?

Månedens poet er hemmelighetsfull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg ønska å få fram at en kjent og dagligdags situasjon også kan by på overraskelser eller uventa øyeblikk, og at det da kan hogge til eller knake i noen og enhver - selv i et gjennomsnitts kåpehjerte, sier Elin Rose Myrvoll.

Hun er kåret til månedens poet i Diktkammeret, med diktet «Lyset har samla seg», om en rød Toyota og et knakende kåpehjerte. Men stort mer har hun ikke lyst til å si om vinnerdiktet, det er åpent for tolkning.

Venninna også finalist

Hun er mindre hemmelighetsfull når det gjelder seg selv. Hun er utdannet arkeolog og jobber i et forskningsinstitutt. Hun har skrevet dikt siden 2003, og ble medlem av Diktkammeret året etter. Sammen med ei venninne har hun også dannet en aldri lokal-seksjon av Diktkammeret hjemme i Tromsø. De to møtes jevnlig på en kafé og snakker om tekstene sine, i rette omgivelser.

- Fra vindusbordet i kafeen har vi utsikt til kirkeuret, som gjerne forbindes med kirkeuret Cora Sandel omtaler i åpningssekvensen av «Alberte og Jakob», forteller hun.

Venninna hennes har skrevet «Text brakkvann», som også er blant marsfinalistene i Diktkammeret. Selv har Myrvoll vært finalist en gang før, men aldri månedens poet. Hun synes det er flott å ha et sted som Diktkammeret, hvor hun kan lufte egne dikt, i tillegg til å lese og kommentere andres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer