Handler ikke om mest grønnfarge

Allmennhetens interesser skal ivaretas i en helhetsplan.

AMBISJONER: «For kommunen er Filipstad-området en viktig del av byutviklingen for å utvide sentrum vestover», skriver artikkelforfatteren. Foto: Diiz for Oslo kommune
AMBISJONER: «For kommunen er Filipstad-området en viktig del av byutviklingen for å utvide sentrum vestover», skriver artikkelforfatteren. Foto: Diiz for Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Journalist Mikael Godø spør i Dagbladet 2. april om hvorfor planforslaget for Filipstad ikke er «betraktelig grønnere». En konstruktiv debatt om hva som er bra for Filipstad handler ikke nødvendigvis om at tegningen med mest grønnfarge er det beste og mest visjonære.

Det planleggingsarbeidet som nå pågår for Filipstad er en direkte oppfølging av bystyrets vedtak om Fjordbyplanen fra februar 2008. I vedtaket fra de folkevalgte angis det konkrete premisser for det videre planarbeidet, blant annet antall kvadratmeter gulvflate for nybygg, andel boliger, størrelse på park og grøntområder, miljø- og klimavennlig byutvikling, gang- og sykkelveier, fergeterminalløsning og Havnepromenaden. Når det gjelder park- og grøntområder så har bystyret bestilt minimum 100 dekar på Filipstad.

For kommunen er Filipstad-området en viktig del av byutviklingen for å utvide sentrum vestover. I tillegg skal Filipstad gi et bidrag til å møte den sterke byveksten vi står overfor i Oslo frem mot 2030. Utbyggingen på Filipstad og vestover er derfor et viktig grep for hele Oslos utvikling, og den vil kunne dekke ulike behov som oppstår i en by som vokser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer