Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Handler mye om å kjenne på skam

Se eksklusiv trailer på «De nærmeste».

(Dagbladet): I desember ble det kjent at norske Anne Sewitskys nye spillefilm «De nærmeste» er valgt ut til den prestisjetunge World Dramatic Competition, under Sundance-festivalen som går av stabelen denne måneden. 

Sewitsky vant også hovedprisen i samme seksjon for spillefilmdebuten «Sykt lykkelig» i 2010, og det er derfor knyttet store forventninger til «De nærmeste».

På rollelista finner man blant andre Ine Marie Wilmann (29) i rollen som Charlotte (27).

- Tok en sjanse Wilmann har lang erfaring fra teaterscenen, men har også spilt i TV-produksjoner som NRK-serien «Ansur», «Størst av alt» og filmen «Jeg reiser alene».

- Jeg har jo nesten ikke gjort film eller TV før, så Anne tok en sjanse med meg når det kommer til denne filmen. Personlig synes jeg ikke det var så annerledes fra det jeg er vant til. Jeg stoler helt vanvittig på Anne, og hun er utrolig klok. Med henne som guide, så trengte jeg ikke ha på bremsen eller bekymre meg, men følte heller at jeg var veldig fri i rollen, sier Wilmann til Dagbladet.

«De nærmeste er et uvanlig familiedrama. Charlotte (27) har et komplisert forhold til sin mor, og lever ut behovet for nærhet alle andre steder enn i sin egen familie. Når hun møter halvbroren Henrik (35) for første gang i voksen alder, blir det et grensesprengende møte mellom to søsken som ikke vet hva en vanlig familie er.», skriver Filmweb

- Det handler mye om å kjenne på skam over å ikke være ønsket. Og at den skammen kan føre til så mye ensomhet og bli veldig destruktiv. Det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i. Karakteren lengter sånn etter å høre til og bli elsket at hun går over alle grenser, sier hun.

Sex med «halvbroren» I filmen har karakteren Charlotte også sex med sin egen halvbror, karakteren Henrik, spilt av den svenske skuespilleren Simon J. Berger. 

- Hvordan var det å gå inn i en rolle hvor du har sex med et familiemedlem?

- Simon er superproff, noe som gjorde det hele ganske trygt og fint. Når de har sex, så tenkte jeg ikke på at han var en «bror». Jeg var litt engstelig for at jeg kom til å bli forfengelig, men det ble jeg heldigvis ikke. Det var andre ting som var viktigere, enn hvordan jeg tok meg ut.

- Hvilke tilbakemeldinger har dere fått på filmen så langt?

- Bare positive. Det virker som om filmen er godt likt, og den har fått mye oppmerksomhet. Uansett om vi vinner eller ikke, så er det er utrolig gøy, og en seier i seg selv å bli tatt ut til Sundance, sier Wilmann. 

«De nærmeste» har for øvrig norsk kinopremiere 27. mars. 

HALVSØSKEN: Ine Marie Wilmann og Simon J. Berger spiller halvsøsken i filmen. Foto: Filmweb
HALVSØSKEN: Ine Marie Wilmann og Simon J. Berger spiller halvsøsken i filmen. Foto: Filmweb Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media