Kulturstøtten:

- Handler om å overleve

Norges største artister har så langt fått flere titalls millioner i kompensasjon for tapte inntekter i fjor. For noen er det likevel bare en brøkdel av det de normalt ville ha tjent.

UFORUTSIGBART ÅR: DDE er blant artistene som har hatt store inntektsfall det siste året. Eivind Berre (t.v.) håper på på flere konserter i 2021. Foto: Line Berre
UFORUTSIGBART ÅR: DDE er blant artistene som har hatt store inntektsfall det siste året. Eivind Berre (t.v.) håper på på flere konserter i 2021. Foto: Line Berre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet har undersøkt hvilke artister som fikk mest penger gjennom kompensasjonsordningen for kulturlivet.

Ordningen er ment å dekke tap som følge av avlyste konserter og arrangementer grunnet coronapandemien. Artister har mulighet til å få dekket inntil halvparten av det de ville ha tjent på spillejobber i Norge, som aldri ble noe av.

Helt øverst på oversikten troner Fredrikstad-bandet CC Cowboys, med sine fire medlemmer. Bandet har så langt mottatt 5 934 350 kroner.

Se hele oversikten under:

- Investert i studio

Jan Sollien er manager for CC Cowboys. Han forteller at midlene blant annet har gått til å lønne bandmedlemmene, investere i nytt studio, og til å bygge opp en reserve for den uforutsigbare tida som er i vente.

- Uten denne ordningen hadde det vært ganske svart, det er ikke til å legge skjul på. Vi er glade for å ha fått de pengene, og har disponert de fornuftig, sier han.

Sollien forteller at bandet etter planen skulle spille hele 52 konserter i 2020. Hadde disse blitt gjennomført, ville inntektene vært «betydelig høyere».

- Vi har naturligvis satt av penger til å overleve i 2021 uten å spille konserter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer