Håndplukket av Kåre

BERGEN (Dagbladet): - Ledergruppa kunne egentlig vært mindre, med bare meg og Finn H. Andreassen. Men jeg var ikke opptatt av å gjøre den så liten, gliser Kåre Valebrokk etter gårsdagens internmøte.

Måtte handle

- Det lå i dagen at vi måtte gjøre noe med ledergruppa vår. Men det skulle ikke skje før i midten av januar. Når nyheten om kutt i ledergruppa allikevel kom ut, måtte jeg handle raskt. Selv om dette egentlig er for tidlig for meg, sier sjefredaktør og administrerende direktør Valebrokk.

- Men det er få damer i din nye ledergruppe, Valebrokk?

- Det er ikke så mange negere heller, parerer TV-sjefen og gliser.

- Vi kvoterer ikke kvinner i TV 2. Vi velger etter kvalitet.

Ikke imponert

Valebrokk ble ikke imponert over ledermøtene da han begynte i TV 2.

- De bar preg av rapporteringsmøter, der 14 sjefer fortalte hverandre hva som hadde skjedd de siste to dagene. Vi fikk aldri diskutert eller tatt beslutninger om framtida, sier TV 2-sjefen, som brukte drøyt to måneder på å beslutte at åtte hoder skulle fjernes fra TV 2s toppledelse.

I går røk Trygve Rønningen, Bjarne Berg, Nils Ketil Andresen, Per Schrader-Nielsen, Ivar Steen-Johnsen, John Ranelagh, Kjell Øvre-Helland og Jon Inge Brattetveit ut. De beholder jobbene sine, men ikke plassen i den prestisjetunge ledergruppa.

Dermed får de heller ikke være med der de viktigste avgjørelsene tas.

På internmøtet i den gamle ledergruppa i Bergen i går fikk de «vrakede» TV-sjefene beskjed om at det kan bli plass for et par av dem også i framtidas toppledelse.

- En eller to vil bli hentet tilbake seinere, sier Valebrokk.

På frierferd

TV 2-sjefen har mange store oppgaver foran seg. En av dem er å få fornyet TV 2s konsesjon.

I dag tar Valebrokk med seg kompanjong Finn H. Andreassen på «frierferd» til regjeringskvartalet. De skal møte kulturminister Åslaug Marie Haga for å bli ordentlig kjent før forhandlingene om konsesjonsfornyelsen starter neste år.

TV 2s konsesjon til reklamefinansiert TV-drift går ut om to år.

Flere aktører har meldt sin interesse til å overta, men nå starter de innledende samtalene TV 2 trenger for å beholde den lukrative avtalen.

NYE TV-DIREKTØRER: Her er de betrodde folkene til Kåre Valebrokk: Finn H. Andreassen, Øyvind Johannesen, Marit Gunnestad, Steinar Brændeland og Rune Indrøy.