Håndplukket til å spille dataspill i Kina

Se svarene på nettmøtet!

(Dagbladet.no): Om få dager vender en rekke norske unggutter nesene østover, mot byene Hangzhou og Shanghai i Kina.

Der skal World e-Sports Games (WEG) gå av stabelen, og dataspillet «Counter-Strike» skal spilles til den store gullmedaljen – som i dette tilfellet er prispenger på flere hundre tusen kroner.

Mesterrunde

Forskjellen på denne turneringen og tidligere WEG-arrangementer, er at dette er en såkalt «masters»-runde. Det betyr at turneringsledelsen har håndplukket åtte av verdens beste lag, og invitert disse til å delta i en lukket turnering.

Norske Team Catch-Gamer, som i fjor kom på andreplass i samme turnering, er et av disse lagene. De får også følge av dansk-norske Team NoA og britiske 4Kings som har én norsk spiller.

- Utøverne flys inn og bor på et spillerhotell mellom to og fire uker mens konkurransen går sin gang i et TV-studio i byen Hangzhou sør for Shanghai, forteller lagleder Jonas Alsaker Vikan i Team Catch-Gamer til Dagbladet.no.

- Formidabel utfordring

- Vi gleder oss forferdelig til å komme igang. Dette er den største e-sport-konkurransen i verden med alle de beste lagene, så det blir en formidabel utfordring. Det er av store utfordringer det skapes store øyeblikk, og bare det å bli invitert som et av åtte lag på verdensbasis er en stor ære som vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre oss fortjent til, forsikrer Alsaker Vikan.

TIL KINA: Team Catch-Gamer er håndplukket til å delta på mesterutgaven av spillturneringen World e-Sports Games i Kina. Foto: Asbjørn René Josdal
TIL KINA: Team Catch-Gamer er håndplukket til å delta på mesterutgaven av spillturneringen World e-Sports Games i Kina. Foto: Asbjørn René Josdal Vis mer

Spenningen er stor i forkant av turneringen er stor, ettersom Catch-Gamer er trukket i en tøff gruppe.

Catch-Gamer består nå av lagleder Jonas «bsl» Alsaker Vikan (24, Trondheim), Geir-Stian «Juvenile» Ravndal Svendsen (20, Stavanger), Sondre «Real» Svanevik (17, Leikanger/Songdal), Lars «Naikon» Olaisen (23, Narvik) og Preben «oops» Josdal (19, Stavanger).

Du har i lengre tid kunne følge Catch-Gamer via bloggene som Alsaker Vikan skriver her på Dagbladet.no. Nå kan du imidlertid også komme med spørsmål til Catch-Gamer og Alsaker Vikan i nettmøtet som finner sted her fredag klokka 14.

SEND INN SPØRSMÅL: ... og Jonas «bsl» Alsaker Vikan svarer!