Håndskrevne eventyr fra Harry Potter-forfatter solgt for millioner

På auksjon i London

TAKKET FORLEGGER: Mannen som trodde på J.K. Rowling fikk en håndskreven bok av forfatteren. En kopi av «Skalden Skurres historier» ble solgt på en auksjon i London til nærmere  fire millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
TAKKET FORLEGGER: Mannen som trodde på J.K. Rowling fikk en håndskreven bok av forfatteren. En kopi av «Skalden Skurres historier» ble solgt på en auksjon i London til nærmere  fire millioner kroner. Foto: NTB ScanpixVis mer

En samling eventyr nedtegnet for hånd av J.K. Rowling ble solgt for nærmere fire millioner kroner under en auksjon i London tirsdag.

Den håndskrevne kopien av det som på norsk heter «Skalden Skurres historier» var en gave til Barry Cunningham, den første som sa ja til å utgi Harry Potter-bøkene.

FIRE MILLIONER: En håndskreven bok av JK Rowling gikk for fire millioner kroner. Foto: NTB Scanpix
FIRE MILLIONER: En håndskreven bok av JK Rowling gikk for fire millioner kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På bokens første side har Rowling skrevet:

- Til Barry, mannen som trodde en altfor lang roman om en liten trollmannsgutt med briller kom til å bli en suksess, tusen takk.

Eventyrene fra Skalden Skurre er en del Harry Potter-universet, og der et av eventyrene hjalp den unge trollmannen i kampen mot bokseriens hovedantagonist fyrst Voldemort.

Boken ble solgt til den nette sum av 367 750 pund (3 927 570 kroner etter dagens kurs).

Den enorme interessen for Harry Potter-universet har fortsatt nærmere to tiår etter at den første boka kom ut.

Tidligere i år ble stolen Rowling satt i da hun skrev de første to Harry Potter-bøkene, solgt for over fire millioner kroner.

(NTB)