Hank gjør rocke-comeback

- Vil gjøre rocken stor igjen.

TILBAKE PÅ SCENEN: Hans-Erik Dyvik Husby gjør comeback som rockemusiker i bandet «Dr. Midnight & the Mercury Cult». Nylig spilte han hovedrollen i filmen om Cornelis Vreeswijk som hadde premiere 12. november. Foto: Heiko Junge / Scanpix
TILBAKE PÅ SCENEN: Hans-Erik Dyvik Husby gjør comeback som rockemusiker i bandet «Dr. Midnight & the Mercury Cult». Nylig spilte han hovedrollen i filmen om Cornelis Vreeswijk som hadde premiere 12. november. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Sommeren 2011 står Hans-Erik Dyvik Husby og resten av gutta i hans nye band «Dr. Midnight & the Mercury Cult», på scenen på Slottsfjellfestivalen.

- Jeg tror absolutt dette bandet kan bli en like stor suksess som Turboneger. Etter det jeg forstår er allle guttene sultne på å komme seg ut på turné så raskt som mulig, forteller pressesjef i Slottsfjellfestivalen, Henrik Holta-Lysell til VG. (artikkel er ikke tilgjengelig på nett).

Erfaren gjeng Dermed er den tidligere Turboneger-vokalisten nok en gang tilbake som frontfigur i et band, et band som blir beskrevet som et «metalinspirert rockeband».

- He-he, jeg tror ikke jeg vil snakke så mye om dette før senere, sier Hans-Erik Dyvik Husby til VG.

Men Dyvik er ikke den eneste rutinerte musikeren i bandet.

Blant medlemene finner man nemlig navn som Anders Odden som tidligere har spilt i Satyricon, Tim Skold fra Marilyn Mansons band, Audun Stengel fra Apotygma Berzerk og David Hausvik fra Extol.

- Gjøre rocken stor Anders Odden forteller at gruppa på ingen måte er nyoppstarta.

- Vi har holdt på i to år allerede, så det har vært mye jobbing i forhold til låtskriving, studioarbeid og planlegging. Grunntanken er å gjøre rocken stor og viktig igjen, sier Odden til VG.

Festivalledelsen er svært fornøyde med å kunne presentere det nye bandet på sin scene.

- Vi gleder oss enormt til å få besøk av bandet live på fjellet til sommeren. Vi har kun hørt plata som kommer på nyåret en gang, og ble blåst av banen av hva vi hørte. Dette er hardt, kompromissløst og fengende. En kombinasjon de færreste behersker.

- Bandet er besatt av enormt erfarne musikere som alle har hatt internasjonal suksess med sine respektive band. Vi tviler ikke et sekund på at dette vil bli en av høydepunktene under Slottsfjell 2011, sier ledelsen på sine hjemmesider.