Hank Williams var forløperen for den poetiske country-musikken

Wandrups utvalgte: Filmen om hans liv er ute på DVD og BLU-RAY.

SPILLEFILM: Briten Tom Hiddleston gjør en god figur som sangeren og låtskriveren Hank Williams i filmen "I Saw The Light".
SPILLEFILM: Briten Tom Hiddleston gjør en god figur som sangeren og låtskriveren Hank Williams i filmen "I Saw The Light". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DVD/BLU-RAY: Regissøren Mark Abraham står bak den biografiske spillefilmen «I Saw The Light» (2016), om den enestående sangeren og låtskriveren Hank Williams (1923-1953), en av musikkhistoriens mange unge døde. Som musiker etterfulgte Williams Jimmie Rodgers som en søyle i country’en. Som sceneartist var han med sine knebøyninger forløperen til Elvis Presley. Og som poet var han en inspirasjonskilde for sangere som Willie Nelson, Kris Kristofferson og Townes Van Zandt.

Tom Hiddleston gjør en god figur som en kunstner som dras i flere retninger, til hjemmets trygghet og artistlivets farer. Han var tiltrukket av rus og erotikk og var en romantisk lyriker med tekster som «I’m So Lonesome I Could Cry» og «I’ll Never Get Out of This World Alive».

Den som vil ha en mer dokumentarisk skildring, anbefales «Honky Tonk Blues» av Morgan Neville. Min favoritt er likevel «The Show He Never Gave», en filmversjon av en kanadisk teatersuksess, med en fabelaktig Sneezy Waters. Stykket foregår i løpet av én kveld på en liten bar. Hank Williams står på scenen, snakker, drikker og synger sine kjente låter. Dette er nyttårsaften 1952. Morgenen etter ble han funnet død i baksetet på en Cadillac, underveis til neste spillested.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer