Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hanker inn Oscar

Tom Hanks ligger godt an til å få sin tredje Oscar. Filmen «Redd menig Ryan», hvor han spiller hovedrollen, er nominert til 11 statuetter.


HANKER INN NOMINASJONER: Tom Hanks har allerede to Oscar-statuetter på peishylla. I mars kan han få en til.

Men den store overraskelsen er at en ikke-amerikansk film fikk enda flere nominasjoner enn «Ryan»: Britiske «Shakespeare in Love» grafset nemlig til seg hele 13 av dem, og Gwyneth Paltrow er storfavoritt for sin hovedrolle i filmen.

Italia gjorde sjokkinntog i Hollywood i går, da «Livet er herlig» fikk sju Oscar-nominasjoner. Aldri før har en fremmedspråklig film fått så mange nominasjoner. Roberto Benigni er både nominert til beste mannlige hovedrolle og beste regissør, beste film og beste fremmedspråklige film for «Livet er herlig». Konkurrentene i beste film-kategorien er «Redd menig Ryan», «Elizabeth», «The Thin Red Line» og «Shakespeare in Love».

  • Ingen nordiske filmer ble nominert i kategorien Beste utenlandske film, selv om Danmark stilte med «Festen», Sverige med «Fucking Åmål» og Norge med «Bare skyer beveger stjernene». Likevel fikk Danmark to nominasjoner med kortfilmer.
  • Tegnefilmen «Når Livet Går Sin Vej» ble nominert i klassen Beste animasjonsfilm. Filmen handler om barns forhold til døden. En rekke barn er intervjuet, og talen deres er synkronisert med en tegnefilm, laget i med simpel naiv barnestrek. Filmen har allerede mottatt en rekke internasjonale filmpriser og utmerkelser.
  • Den andre dansken filmen «Valgaften», ble nominert i kategorien Beste kortfilm. Det er regissøren Anders Thomas som har laget filmen, og tro det eller ei, filmen er hans tredje Oscar-nominering på rad. Prisutdelingen er natt til 22. mars, norsk tid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media