Hanks får miljø-skryt

En nyslanket Tom Hanks gjør alt for å slippe søppelstempelet Leonardo DiCaprio sliter med etter «The Beach». Toms tropefilm får nå skryt av miljøorganisasjonen WWF.

Produsentene av Hanks nye film «Cast Away» har lagt seg i selen for å slippe samme type skandaleoppslag som har hengt ved Leonardo DiCaprios tropiske naturdrama «The Beach. Det gikk så langt at DiCaprio selv meldte seg inn i en miljøorganisasjon for å vaske vekk de plagsomme image-flekkene etter siste film.

Importforbud

Da «Cast Away»-produsentene inntok Fiji-øya Monurki tok de massive forholdsregler for å bevare innspillingsområdet. Umiddelbart ansatte de en miljøkonsulent og opprettet kontakt med lokale myndigheter. I miljøavtalen forplikter produsenten seg til å plante tre nye trær for hvert tre som må fjernes. Dessuten skal alle steiner som blir flyttet tilbake til samme sted der de ble funnet. Det skal heller ikke komme dyr eller planter til øya som ikke hører naturlig til, skriver BBC News.

World Wildlife Fund har holdt innspillingen under oppsikt siden hundrevis av Hollywoodarbeidere inntok området. Nå får filmsettet skryt av WWF for innsatsen. De mener at 'produsenten har gjort en betydelig innsats for å unngå PR-katastrofen som ble hengende ved «The Beach».'

Nyslanket til tropeøy

Filminnspillingen startet i fjor med opptak i Los Angeles og Moskva. Deretter ble det lagt inn en åtte ukers pause for at Tom Hanks skulle slanke av seg nesten 20 kilo. Og Tom Hanks - nå med mindre mage - spiller den amerikanske sjefen i et stort budbyrå i Moskva som strander på en øde øy.

ROLLESKJEGG: Tom Hanks har anlagt skjegg i anledning den nye filmen.