Hannah Montana slo knockout på actionheltene

Kan bli USAs påskefilmvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hannah Montana gjorde rent bord blant påskepremierene i USA på fredag. Det var på forhånd knyttet forholdsvis høye forventinger til den nye helaftens filmen om fjortisstjerna, spilt av Miley Cyrus. Hun er tross alt blitt en formidabel merkevare blant småjenter, både i form av Disneys TV-serie, platesalg, barbiedokker og matbokser - for å nevne noe.

Men det store spørsmålet før premierekvelden var: Kan hun slå «Fast & Furious»?

Rekordåpning
Film nummer fire i bilfilmserien til Vin Diesel spilte inn hele 71 millioner dollar forrige helg, og ble årets hittil mest sette premierefilm i USA. Amerikanske filmselskap spådde derfor at filmen ville holde seg på topp i helga, fulgt av «Monsters vs. Critics» på andreplass og «Hannah Montana: The Movie» på tredje. Det meldte nyhetsbyrået Reuters på fredag.

Men det spørs om ikke bransjefolket har undervurdert jentene.

De første kinotallene viser at «Hannah Montana: The Movie» føk til topps på fredag, og spilte inn 17,4 millioner dollar den første dagen. Det er tidenes beste åpning for en spillefilm med fri aldersgrense, ifølge avisa Entertainment Weekly.

«Fast & Furious» klarte «bare» 10,6, og «Monsters vs. Aliens» 9,1. Foruten «Hannah Montana», var helgens største premierer  Seth Rogens nye film «Observe and report», som spilte inn 4,8 millioner dollar, og «Dragonball: Evolution», som spilte inn 2,1.

Norgespremiere i mai
«Hannah Montana: The Movie» viderefører historien fra TV-serien på Disney Channel. Miley Cyrus spiller nærmest seg selv: Ei jente ved navn Miley Stewart, som forvandles til popstjerna Hannah Montana på kveldstid. Men nå begynner hun å merke at stjernestatusen tar overhånd i livet hennes.

Faren hennes bestemmer seg for å ta henne med hjem til Crowley Corners i Tennessee, for å gi henne en liten dose virkelighet. Her blir hun nødt til å legge den blonde parykken på hylla for en stund, og bare være tenåringsjenta Miley.

Filmen har premiere på norske kinoer 1. mai i år.

Lunkne anmeldelser
Billettsalget til tross, anmelderne har vært noe lunkne. Filmen scorer 48 av 100 mulige poeng hos nettstedet Metacritic, som regner ut gjennomsnittet av anmeldelser i aviser over hele USA.

Blant de minst positive er Wall Street Journal, som skriver at det beste som kan bli sagt om filmen, er at den ikke støter noen. San Fransisco Chronicle følger opp, og skriver at dersom du er for gammel til å ha en Hanna Montana-matboks, vil det føles som en straff å se denne filmen.

Los Angeles Times er blant de mer positive.

- Når alt kommer til alt, er «Hannah Montana: The Movie» stor, vakker, litt kjedelig og fullstendig trygg, skriver avisas Mary McNamara.

Hannah Montana ligger nå godt an til å slå sin forrige kinorekord i løpet av helga. Da konsertfilmen «Hannah Montana: Best of Both Worlds» hadde premiere i fjor, spilte den inn 31,1 millioner dollar på en helg. Totalt har den spilt inn 65 millioner dollar, noe som gjør den til tidenes mesttjenende konsertfilm. Tett fulgt av et annet av Disneys fjortisfenomener, Jonas Brothers. Deres konsertfilm, «Jonas Brothers: The 3D Concert Experience» hadde premiere tidligere i år, og har hittil spilt inn 19 millioner dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer