Hanne og Vibeke går nye veier

Har funnet tonen i studio.

SANGSTJERNER: Hanne Sørvaag (til v.) og Vibeke Skofterud på Hannes hjemmearene. - Jeg var utenfor min egen komfortsone, innrømmer Vibeke. Foto: Instagram/privat
SANGSTJERNER: Hanne Sørvaag (til v.) og Vibeke Skofterud på Hannes hjemmearene. - Jeg var utenfor min egen komfortsone, innrømmer Vibeke. Foto: Instagram/privatVis mer

Artist og låtskriver Hanne Sørvaag og idrettskvinnen Vibeke Skofterud traff hverandre for første gang tidligere i år og er blitt bestevenninner.

- I dag var vi i studio for første gang, forteller Hanne Sørvaag.

Parkerte Hanne Idrettsstjerna Vibeke Skofterud kan mer enn å stå på ski. Hanne Sørvaag ble virkelig overrasket da de to møttes i musikkstudio i dag og sang inn låta «Gi alt og litt til».

Det endte med at hun overtok - jeg bare korer litt, sier Sørvaag, som ble «parkert».

Hanne Sørvaag har samarbeidet med en rekke artister og sangere, og forteller at hennes gode venninne er bedre enn mange profesjonelle sangere.

Utenfor komfortsonen - Dette var en morsom dag. Hanne er en dritbra coach - derfor gikk det så bra, sier Skofterud til Dagbladet.

Hun innrømmer at syngingen gikk bra - langt bedre enn hun trodde.

- Men jeg var langt utenfor min egen komfortsone. Jeg var nervøs på en helt annen måte, sier Skofterud.

- Der tok jeg feil - Jeg var klar til å synge hele låta selv, dersom ikke Vibeke traff tonene og klarte dette. Men der tok jeg feil. Hun overtok og jeg havnet i skyggen - og jeg endte bare med å kore litt i refrenget, sier Sørvaag.

Og det sier hun  ikke for å være snill. Det er Hanne Sørvaag og produsent Kim Bergseth som har skrevet låta.

- Den er blitt til etter inspirasjon fra Vibeke. Hennes motto er «gi alt og litt til». Hun er en fabelaktig idrettsutøver, sier Sørvaag.

Vasaloppet Låta skal inspirere og gi oppmerksomhet til Vibeke Skofteruds team, når henne og hennes medløpere skal gå Vasaloppet i mars 2014.

- Det er et stunt for å få litt fokus på Vibekes team, sier Sørvaag.

Slik som hun skryter av idrettsvenninna si, utelukker vi ikke at det kan bli flere stunt i platestudio.

BESTEVENNINNER: Hanne Sørvaag og Vibeke Skofterud er gode venner og bor i nærheten av hverandre på St.Hanshaugen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones
BESTEVENNINNER: Hanne Sørvaag og Vibeke Skofterud er gode venner og bor i nærheten av hverandre på St.Hanshaugen i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer