Hannes hjemmesuksess

Hanne Hukkelberg tok Kongsbergjazzen med storm.

KAMELEON: Hanne Hukkelberg med masse energi til Kongsbergs Energimølla i timen etter midnatt. Foto: TERJE MOSNES
KAMELEON: Hanne Hukkelberg med masse energi til Kongsbergs Energimølla i timen etter midnatt. Foto: TERJE MOSNESVis mer

|||Kongsbergs Hanne Hukkelberg tok hjemmepublikum med storm da hun spilte på jazzfestivalen ved midnatt onsdag. Begeistringen skyldtes på ingen måte lokalpatriotisk stemningssurfing, Hukkelberg med musikere er en opplevelse ulik det meste annet.

Med et band skreddersydd for uttrykket hennes og låter fra det ferske «Blood From A Stone»-abumet ispedd tidligere platerepertoar på spilleplanen, leverte Hukkelberg & co et langt, rockete sett med nok av smarte små harmoniske og rytmiske finesser til at en ofte underliggende monotoni ble mer enn holdt i sjakk.

Hukkelberg selv er en fryd av en kameleonaktig sanger. I det ene øyeblikket kommer hun igjennom som naivt ungjentete i den vokale henvendelsen, i det andre remjer hun som ei hvit rockebrud på kjøret, men alt virker svært bevisst valgt ut fra tekstinnhold og temperatur.

Mest opererer hun imidlertid som en innlevelsesfull formidler som suger til seg oppmerksomhet uten tilsynelatende å streve for det. I den nye utgaven av bandet er gitarist Ivar Grydeland en viktig klangmaker, og sammen med bassist Henning Sandsdalen, gitarist/sanger/synthspiller Mai Elise Solberg og trommeslager Kenneth Kapstad og gir han tyngde, puls og farger til Hanne Hukkelbergs stadig originale musikalske univers. En konsert som gjorde den utenlandske begeistringen for fenomenet Hukkelberg svært så begripelig.