«Hannibal» er hektisk, spennende og estetisk lekker

Men leverer ikke riktig det den lokker med.

SPARRINGSPARTNERE: I «Hannibal» møter vi den morderiske psykologen Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen, t.v.) og den psykisk ustabile etterforskeren Will Graham (Hugh Dancy). Foto: NBCUniversal.
SPARRINGSPARTNERE: I «Hannibal» møter vi den morderiske psykologen Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen, t.v.) og den psykisk ustabile etterforskeren Will Graham (Hugh Dancy). Foto: NBCUniversal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-SERIE: Aller først: Har tittelen gitt deg store forventninger knyttet til hvem denne serien handler om, er det bare å legge dem bort først som sist. Eller i hvert fall litt til side.

For mens Hannibal Lecter — psykolog, kannibal og seriemorder udødeliggjort av Anthony Hopkins i «Nattsvermeren» (1991) — rett nok har en vesentlig rolle, er det mye greiere å forholde seg til den som fra starten er den egentlige hovedpersonen, og det mest interessante ved denne serien: Spesialetterforsker Will Graham (Hugh Dancy).

Plaget geni Vi møter Will i en intens og blodig åpningsscene, der han med kirurgisk presisjon visualiserer en brutal morders handlinger.

Will har nemlig mentale evner som er både til velsignelse og forbannelse, en Asperger-variant som gir ham enestående intuisjon, men også plagsomt sterk empati og store problemer med sosiale situasjoner.

Det hindrer ikke FBIs psykologiavdeling i å hanke ham inn når de står fast i jakten på åtte sporløst forsvunnede jenter. Med seg får han snart dr. Hannibal Lecter, som skal holde et øye med Wills ustabile psyke. Tettpakket tempo Handlingen i «Hannibal» finner sted i tiden før Lecter avsløres som kannibalistisk drapsmann, i opptakten til den to ganger filmatiserte boka «Den røde drage».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer