Hannibal ikke for tenåringer

Oppfølgeren til Nattsvermeren er så uegnet for tenåringer at filmselskapet ikke tør å vise reklame før klokka 21.

Film nummer to om Hannibal Lecter er såkalt R-rangert i USA, det vil si at den er utstyrt med advarsler på grunn av grovt innhold som vold, banning eller sex. Hannibal inneholder blant annet sterke scener med partering. Men filmselskapet frykter at R'en ikke er nok til å holde ungdommer unna filmvisningene. Nå skal de reklamere for filmen, men de har tydeligvis store kvaler:

- Det eneste riktige er å markedsføre filmen som en voksenfilm, sier Gerry Rich, som er direktør for internasjonal markedsføring i MGM. Han retter all markedsføring mot godt voksne.

- Det blir ingen radioreklame, for da har vi ingen kontroll på hvem som hører på. Det blir heller ingen reklame på MTV før klokka 21 om kvelden. All reklame før den tid har vi droppet. Vi vil vise at vi er gode borgere, sier han.

Flere amerikanske kinoer har allerede varslet at vaktene skal følge ekstra nøye med på publikummet som kjøper billetter til Hannibal. Før filmen starter, skal de patruljere kinosalene for å sjekke at ikke tenåringer sitter i salen uten følge. Kinoene vil også vurdere å be folk om å vise id før de slippes inn i salen.

Det er likevel usikkert om MGM klarer å hindre at den kannibalske Hannibal Lecter blir sett av tenåringer over hele verden. I 1991 ble forgjengeren Nattsvermeren, eller Silence of the Lambs, sett over hele verden. Den fikk fem Oscar-priser.

I morgen har Hannibal premiere i USA. Denne gangen blir stillheten brutt.

SVERMER IGJEN: Anthony Hopkins er tilbake som Dr. Hannibal Lechter i oppfølgeren til "Nattsvermeren". Oppfølgeren heter da også "Hannibal". Foto: SCANPIX/REUTERS