«Hannibal» inn i rekordbøkene

Oppfølgeren til Nattsvermeren, filmen «Hanibal» spilte inn utrolige 515 millioner kroner på sine første tre dager i USA.

Kinoseerne ville se mer av det menneskeetende geniet Hannibal Lecter. Så mye at filmen «Hannibal» spilte inn mer enn de neste femten filmene på kino i helgen - til sammen!

Filmen er nummer tre på listen over filmer som har spilt inn mest penger i USA.

Bare Steven Spielbergs «Jurassic Park» og «Starwars: Episode I» har spilt inn mer penger på sine tre første dager.

Filmen trakk åtte ganger så mange skuelystne som nummer to på kino-listen i USA denne helga, og førte til at inntektene til de kinoene økte med 43 prosent i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Filmen ble vist i hele 3.230 kinosaler over hele USA.

Filmen er basert på Thomas Harris' bestselger «Hannibal», som kom ti år etter filmatiseringen av «Nattsvermeren», eller «Silence of the Lambs», som er orginaltittelen.

Selvsagt er det Anthony Hopkins folk vil se. Han spilte rollen som Hannibal i «Nattsvermeren», og var selvskreven i oppfølgeren, selv om han nølte litt med å ta rollen.

Denne gangen er det en av Hannibals ofre som vil hevne seg, og oppfølgeren ble for sterk for Jodie Foster. Hun nektet å spille sin gamle rolle som FBI-agent Clarice Starling, og ble erstattet av Julianne Moore.

Flere kritikere mener at oppfølgeren ikke er like bra som originalen, og flere har også reagert kraftig på sluttscenene. De ble rett og slett for voldsomme.

Her er listen over USAs bestselgere

Tallene viser beregnede salgstall for filmer i USA denne helga. De endelige tallene kommer i løpet av mandagen.

HANNIBAL ER TILBAKE: Her har han tatt grepet på FBI-agent Clarice Starling. Julianne Moore og Anthony Hopkins spiller hovedrollene.Foto: SCANPIX/REUTERS