«Hannibal»-skuespiller stopper eget TV-program

Bare 11 timer før sendetid.

STOPPER TV-PROGRAM: Skuespilleren Mads Mikkelsen har insistert på at portrettintervjuet om seg selv ikke sendes på TV i kveld. Foto: Stella Pictures
STOPPER TV-PROGRAM: Skuespilleren Mads Mikkelsen har insistert på at portrettintervjuet om seg selv ikke sendes på TV i kveld. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): I kveld var det klart for et storslått portrettintervju på den danske skuespilleren Mads Mikkelsen. Intervjuet skulle sendes på danske TV 2, men 11 timer før sendetid ble programmet «Mads Mikkelsen - gangster og cowboyhelten», tatt av programmet.

Ifølge Berlingske, er årsaken at hovedpersonen selv har insistert på at det skal droppes.

- Mads Mikkelsen har uttrykt stor uvilje mot at programmet blir sendt. Det er veldig irriterende, det vil jeg ikke legge skjul på, sier nyhetssjefen iTV 2, Jacob Nybroe til bt.dk.

En hyllest «Mads Mikkelsen - gangster & Cowboyhelt» er en 50 minutteres lang hyllest med høydepunkter fra skuespillerens karriere de siste ti årene. Derfor kommer det som en stor overraskelse for TV 2 at Mikkelsen krever at det skal droppes.

- Jeg kan trygt si at det ikke er store undergravende åpenbaringer, men et klassisk portrettintervju som er til stor ære for Mads Mikkelsen.

- Det var et tilbakeblikk på hans karriere, pepret med intervjuer av nyere dato. Det var et flott program, og vi ønsker at vi kunne ha sendt det, sier Jacob Nybroe.

Vil ikke kommentere Den danske skuespilleren har fått mye oppmerksom etter filmer og TV-serier som «Pusher» og «Hannibal». I sistnevnte spiller han Dr. Hannibal Lecter, psykolog, kannibal og seriemorder. Den siste tiden har han også jobbet med den nye filmen «The Salvation» som kommer på lerretet neste år.

At kveldens program blir droppet, vil ikke skuespilleren selv kommentere, ifølge hans agent Ulrich Møller-Jorgensen.

Det er den danske journalisten Ole Kolster som har fulgt Mikkelsen fra hans debut som gangster i «Pusher» til hans nåværende film. 

HANNIBAL: Her spiller Mads Mikkelsen psykologen og kannibalen Dr. Hannibal Lecter. Foto: NTB Scanpix
HANNIBAL: Her spiller Mads Mikkelsen psykologen og kannibalen Dr. Hannibal Lecter. Foto: NTB Scanpix Vis mer