Hans barndoms dal

Wes Andersons «Moonrise Kingdom» er både leken og lakonisk, og full av omtanke.

SKUFFEDE VOKSNE: Bill Murray, Tilda Swinton, Bruce Willis, Edward Norton og Frances McDormand spiller foreldrene og autoritetsskikkelsene som omgir to forelskede tolvåringer i den bittersøte «Moonrise Kingdom», som åpnet filmfestivalen i Cannes i går.
SKUFFEDE VOKSNE: Bill Murray, Tilda Swinton, Bruce Willis, Edward Norton og Frances McDormand spiller foreldrene og autoritetsskikkelsene som omgir to forelskede tolvåringer i den bittersøte «Moonrise Kingdom», som åpnet filmfestivalen i Cannes i går. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om du har sett en eller flere av filmene til regissør og manusforfatter Wes Anderson — «The Royal Tenenbaums», kanskje, eller «Rushmore» eller «Den fantastiske Mikkel Rev», og likt det du har sett, kan du bestille billetter til neste opus uten å lese videre.

«Moonrise Kingdom», som åpnet filmfestivalen i Cannes på onsdag, er full av velkjente Anderson-fetisjer: Solfylt sekstitallsnostalgi, absurd naivisme, og Bill Murray med pokerfjes. Men så er den mer enn dét også. «Moonrise Kingdom»foregår i en gjennomdesignede tablåer, en slags dukkeversjon av en nær fortid som ennå ikke er blitt filleristet av 1968.

Speiderleir I et pittoresk, lite øysamfunn møtes to utilpasse tolvåringer, Sam (Jared Gilman) og Suzy (Kara Hayward), gjenkjenner sin egen særhet i hverandre og innleder en gravalvorlig romanse. Han er rømling fra en speiderleir.

Dette minisamfunnet, med sine uironiske prosjekter og oppstemte regelrytteri, symbolisert ved den entusiastiske troppføreren Ward (Edward Norton), karikeres på vakreste vis. Det er da også utpreget andersonsk å ta for seg skikkelser som hengir seg helt til sine små prosjekter, men betrakte deres nærsynthet på avstand, med lattermild kjærlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer