Hans død var årets filmnyhet

Topper flere kåringer hos filmnettsted.

(Dagbladet.no): Filmnettstedet Moviefone har fått leserne sine til å kåre små og store øyeblikk fra filmåret 2008. Og det er liten tvil om hva som har festet seg best hos filmfansen.

Heath Ledgers død 28. januar er kåret til årets nyhet med hele 83 prosent av stemmene. Deretter følger Miley Cyrus lettkledd-bilder på nett og Brangelinas tvillingfødsel.

Heath Ledger topper også lista over avdøde filmstjerner som vil bli mest savnet, og er kåret til årets filmskurk. Hans film «The Dark Knight» er kåret til årets beste actionfilm og den filmen som var mest verdt billettpengene.

Et annet fenomen gjør seg også sterkt gjeldende på Moviefones årslister, nemlig «Twilight». Fjortisfilmen har blitt et kjempefenomen i USA, og har også ført til massiv omtale i Norge, selv om filmen ikke har hatt offisiell premiere her ennå.

Twilight ble kåret til årets beste jentefilm - chick flick -, og den filmen som var nest mest verdt pengene. Hovedrolleinnehaverne Kristin Stewart og Robert Pattinson ble kåret til årets filmpar.

Pattinson ble i tillegg kåret til årets nykommer, og han kom på andreplass (tett etter «The Dark Knight»-stjernen Christian Bale) i kåringen av årets hotteste type.

Angelina Jolie topper også flere av kåringene. Den nybakte tvillingmammaen er årets mest sexy babe, stod for årets beste nakenscene (i filmen «wanted») og er den kvinnelige skuespilleren som gjorde det best i flere filmer sett under ett («Wanted», «Kung Fu Panda» og «Changeling»).

I tillegg kom hun og Brad Pitt på andreplass i kåringen av årets par (utenfor lerretet), etter Will og Jada Pinkett Smith.

Hva vil du huske best fra filmåret 2008?