NY NORGESVENN: Jake Bugg. Foto: Universal
NY NORGESVENN: Jake Bugg. Foto: UniversalVis mer

Hans forrige konsert i Norge var smekkfull

Nå kommer Jake Bugg tilbake.

Sist uke spilte den 19 år gamle singer/songwriteren, av Noel Gallagher utropt til «fremtiden for britisk gitarmusikk», for et for lengst utsolgt Parkteatret i Oslo.

Han er for lengst booket til årets Hovefestival i juli, der han også slenger innom Roskilde i etterkant.

Til Norge igjen Og nå kan arrangør Atomic melde at Jake Bugg ventes til Norge igjen i november, nærmere bestemt på Rockefeller 17. november. Billettsalget starter fredag klokka ni.

Jake Buggs tilværelse for tiden er en evig turné, fortalte han da NTB møtte ham før konserten på Parkteatret, i turnébussen som er hjemmet hans i uker av gangen.

- Det har vært en lang turné. Det handler bare om å spille sangene dine, ha det moro, og huske på at dette er jobben din, sa Jake Bugg, som satt og spilte gitar i bussen, slik han gjør hver dag. For han går ikke lei, bedyrer han.

Aldri tilfreds - For meg er det to ting viktig, og det er at jeg ikke kan være tilfreds med det jeg har oppnådd, og at jeg ikke kan bli for avhengig av andre. Du må lære mye selv, og det vanskeligste er å finne balansen mellom gode råd og hva som bare er tull, sier unggutten som kom som en kule fra en lurvete drabantby i Nottingham.

Han ble oppdaget av BBC allerede da han var 17 år, og fikk spille på Glastonbury i 2011. Platekontrakt fulgte, men allerede før debutalbumet utkom høsten 2012 hadde han varmet opp for artister som The Stone Roses og nevnte Gallagher-bror.

Albumet skaffet ham en Brit Awards-nominasjon som en av den yngste noensinne. Og passet til prisutdelingen henger synlig fremme i turnébussen.

Til NTB sier han at «bare halvparten er jobb».

- Den andre halvparten gjør jeg det jeg elsker. Jeg skriver alltid på låter. Har jeg en dag fri, lar jeg aldri gitaren ligge heller. Det holder meg normal. Folk undertrykker mye hver eneste dag, mens jeg får det ut gjennom å skrive musikk og synge. Det er terapeutisk, sier Bugg.

(NTB)