VETERAN fra de stormfulle 1970-åra. Hans Normann Dahl var en del av Dagbladets kritiske profil med sine karikaturtegninger. Dahl jubilerer med en utstilling i Drøbak som varer ut helga. Foto: Jan S. Christensen/Visitdrøbak
VETERAN fra de stormfulle 1970-åra. Hans Normann Dahl var en del av Dagbladets kritiske profil med sine karikaturtegninger. Dahl jubilerer med en utstilling i Drøbak som varer ut helga. Foto: Jan S. Christensen/VisitdrøbakVis mer

Hans Normann Dahl - en krass, frodig og fargerik jubilant

Wandrups utvalgte: Dagbladet-veteran runder 80 med bok og utstilling.

BOK/UTSTILLING: Billedkunstneren Hans Normann Dahl runder 80. Det bør feires grundig. Pax Forlag bidrar med utgivelsen av «Hans Normann Dahl - fortelleren», redigert av kunsthistorikeren Bjarne Rogan, en frodig kaffebordsbok der Dahls vidtfavnende karriere formidles gjennom kapitler om tegneren, maleren, plakatkunstneren, den politiske satirikeren, den romantiske billedskaperen, barnebokillustratøren (blant annet sammen med åndsfrenden Arild Nyquist) og så videre, skrevet av kyndige folk.

NY BOK: En fargerik presentasjon av 80 års jubilanten Hans Normann Dahl.
NY BOK: En fargerik presentasjon av 80 års jubilanten Hans Normann Dahl. Vis mer

Er du kjapt ute, kan du også få sett jubileumsutstillingen i Avistegnernes Hus i Drøbak, som varer til 29. oktober. Den viser Dahls mangfold gjennom seks tiår som aktiv fargeklatt i det norske kulturlivet.

Dahl var stadig å se i Dagbladets redaksjon på 1970-tallet. Hans spesialfelt var kampen mot norsk EF-medlemskap, Watergate-skandalen og USAs krigføring i Vietnam. Den krasse og treffende satiren i tegningene ble en del av avisas kritiske profil. På den andre siden lagde Dahl varme og lidenskaplige tegninger og malerier av norske idyller, ikke minst frodige kvinner og fager natur. Gratulerer med jubileet, gamle kollega!