Hans nye bok bør leses av alle som liker krim

Rett og slett oppsiktsvekkende vellykket.

IMPONERER: Med sin nye roman, som kommer ut denne uka, viser Jørn Lier Horst med sikkerhet at han er minst like god som krimforfatter som han er som politimann, mener anmelderen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet.
IMPONERER: Med sin nye roman, som kommer ut denne uka, viser Jørn Lier Horst med sikkerhet at han er minst like god som krimforfatter som han er som politimann, mener anmelderen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Jeg kan vanskelig forestille meg den krimleser som ikke kommer til å ha stor glede av Jørn Lier Horsts åttende kriminalroman.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg leste en norsk krim som i større grad innfrir sjangerforventningene. Det må i så tilfelle være Jo Nesbøs «Gjenferd», men jeg lurer faktisk på om ikke «Jakthundene» er hakket bedre.

Samme det. Sammenlikningen med Nesbø er uansett relevant på flere måter, for Nesbø har vist seg som en krimforfatter som er i stand til å treffe veldig bredt, han leses av 15 år gamle jenter og 80 år gamle menn. Det samme tror jeg Jørn Lier Horst kan oppleve med denne romanen.

Den bør leses av alle som liker krim, og det er som kjent skrekkelig mange.

Suspendert Jeg tror årsaken først og fremst ligger i plottet. Mange krimforfattere lener seg på aktualiteter. De skriver om finanskriser og miljøforurensning, oljeutvinning og menneskehandel, kanskje med et ønske om å si noe viktig om disse emnene, men antakelig også med et håp om at aktualiteten i historien skal gi dem litt ekstra oppmerksomhet under lanseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer