Hans nye krimhelt er langt mer macho enn den forrige

Men Robert Wilson risikerer å falle for sitt eget talent.

NY HELT: Robert Wilson er en av vår tids mest suksessrike krimforfattere, ikke minst takket være bøkene om Javier Falcón. Nå har han lagt Falcón på hylla og funnet opp en ny helt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NY HELT: Robert Wilson er en av vår tids mest suksessrike krimforfattere, ikke minst takket være bøkene om Javier Falcón. Nå har han lagt Falcón på hylla og funnet opp en ny helt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les intervju med Robert Wilson her.

ANMELDELSE:  Britiske Robert Wilson er en av vår tids mest suksessrike krimforfattere, ikke minst takket være bøkene om politietterforsker Javier Falcón i Sevilla.

Etter fire romaner med den melankolske spanjolen i hovedrollen har Wilson funnet opp en ny helt.  

Charles Boxer

Hans nye krimhelt er langt mer macho enn den forrige

Charles Boxer er en tidligere soldat og politietterforsker som har gjort karriere som frilans kidnappingskonsulent med hele verden som virkeområde og styrtrike mennesker som klienter.

Som Falcón er han en ensom mann som plages av et uavklart forhold til sin fraværende far. Men der stopper også de fleste likhetene.

Boxer har tilholdssted i London. Han blir kontaktet av en av indias rikeste menn, mangemilliardæren Francisco D´Cruz. Hans unge datter Alyshia har blitt kidnappet av ukjente gjerningsmenn, som verken ser ut til å ha dårlig tid eller særlig interesse for D´Cruz gigantiske formue. Boxers får i oppgave å befri Alyshia, men først må han finne ut hva de mystiske kidnapperne egentlig vil.  

Myldrende

Bøkene om Javier Falcón var typiske kriminalromaner, der den ensomme etterforskerens tålmodige nøsting i løse tråder utgjorde motoren i fortellingen. «Den største straffen» tilhører thrillersjangeren. Her er det høyt tempo, et mylder av karakterer, mange handlingstråder og intrikate fortidshistorier.

Det er ingen tvil om at Robert Wilson er en dyktig forfatter i sjangeren. Spenningsnivået er høyt og underholdningsverdien er stor. Ikke minst er han god på karaktertegninger. Men han risikerer også å falle for sitt eget talent. Bokas største svakhet er at den inneholder så mange navn på mennesker, organisasjoner, gjenger og allianser at det blir vanskelig for leseren å holde oversikten.

Charles Boxer er en handlekraftig mann. Han dveler ikke. Dessverre gjør det ham også til en mye grunnere karakter enn sin forgjenger.

Falcóns varhet overfor omgivelsene og sin egen fortid, hans forhold til kunsten, maten og kulturen som omga ham, var noe av det som gjorde romanene om ham så gode. Disse elementene er ikke tilstede i «Den største straffen», selv om Wilson også her viser hvor god han er til å skape fargerike miljøer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer