Hans Olav Lahlum om det uløste mordet som sendte Sverige i sjokk

Mordet på statsminister Olof Palme markerte på mange måter et tidsskille for Sverige. Det ble et nasjonalt traume, og er det fremdeles. 29 år etter det iskalde mordet på åpen gate, framstår saken fortsatt som et mysterium.

ÅSTEDET: Statsminister i Sverige, Olof Palme, ble skutt ned og drept på Sveavägen i Stockholm. Bildet viser tydelig åstedet der blomster er lagt i blodpølen på fortauet. Foto: NTB SCANPIX
ÅSTEDET: Statsminister i Sverige, Olof Palme, ble skutt ned og drept på Sveavägen i Stockholm. Bildet viser tydelig åstedet der blomster er lagt i blodpølen på fortauet. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historien om Olof Palmes død kan være en enkel mordsak om en ensom og småkriminell alkoholiker som tilfeldigvis støtte på og drepte den svenske statsministeren i Stockholm sentrum en kald februarkveld i 1986.

Det kan også være en innviklet sak om milliarder av kroner, om rasende etterretningstjenester eller om korrupte svenske politifolk, som har organisert og dekket over et av Skandinavias mest oppsiktsvekkende mord.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.