Hans Rossiné ny NRK-sjef

Dagbladets Hans Rossiné (40) er ansatt som ny programsjef i NRKs dramaavdeling. - Jeg trives med turbulens rundt meg, og uroen i NRK den siste tida har ikke skremt meg. Snarere tvert i mot, sier teateranmelderen.

Hans Rossiné tar over etter Oddvar Bull Tuhus, som er blitt kanalsjef i NRK2.

- Jeg fikk vite dette i dag, men prosessen har pågått lengre tid. Dette er en kjempestor utfordring, sier teateranmelderen til Dagbladet.no.

Da Rossiné begynte i Dagbladet for ti år siden, sa han at han skulle være teateranmelder i ti år.

- Nå har jeg vært her i ti år. Men jeg slutter ikke i Dagbladet med lett hjerte, sier Rossiné.

Ble kontaktet av NRK

Noe av grunnen til at Rossiné flytter fra Akersgata til Marienlyst, er ønsket om å bli med på den digitale framtida. I tillegg til vil han være med å ta vare på det norske språket.

- Dramaproduksjonen er en viktig del i dette. Både med såper og tyngre seriøs dramatikk. Foreløpig kan jeg ikke si hva jeg eventuelt kommer til å endre. Jeg må ha tid til å sette meg inn i jobben, sier den nye NRK-sjefen.

  • I Dagbladet har Rossiné jobbet som teaterkritiker, TV-anmelder, kommentator og journalist. Han har tidligere jobbet i NRK Radio, Morgenbladet og Osloavisen.
  • Hans Rossiné er utdannet cand. mag. med fagene litteratur, filosofi og livssyn. Han ga i fjor ut boka «Brennpunkt teater».
  • Det var NRK som tok kontakt med Rossiné og hørte om han kunne være interessert i å overta roret etter Oddvar Bull Tuhus.