Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hans største styrke er omfattende, intrikate plott

Eystein Hanssen blir en stadig bedre krimforfatter.

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer

ANMELDELSE: Eystein Hanssen fikk gode kritikker for «Giftstrøm», som utkom i fjor høst. Siden da har han både rukket å bytte forlag og å skrive en ny krim med politietterforsker Elisabeth «Elli» Rathke i hovedrollen.

«Triangel» er en bredt anlagt historie med internasjonale forgreininger. Det var «Giftstrøm» også, men i passasjer synes jeg den led under at for mye og for komplisert faktainformasjon ble stående i veien for selve historiefortellingen.

I «Triangel» mestrer Hanssen denne balansen mye bedre.

Alt henger sammen Elli er pålagt permisjon for å hente seg inn etter opplevelsene hun måtte gjennom i forrige roman. Hun liker ikke å sitte uvirksom i sofaen, hun vil jobbe, og bestemmer seg for å bruke permisjonen til å etterforske det uoppklarte drapet på søsteren Anne, som ble funnet død i et skogholt utenfor Oslo 16 år tidligere.

Ellis partner Jan Nereng blir samtidig satt til å etterforske et drap i Ekebergtunnelen. Drapet viser seg å ha tilknytning til en thailandsk narkoliga som hittil har operert under politiets radar.

Flere tilsynelatende enkeltstående begivenheter skal vise seg å henge sammen. At de gjør det, er ingen overraskelse, spenningen knytter seg til måten de henger sammen på.

God underholdning Rent språklig ligger Hanssen et godt stykke bak de beste i sjangeren.

Åpningsscenen, som beskriver en snøtung desemberkveld på Grünerløkka, virker både slapp og halvhjertet.

Hans foreløpig største styrke som krimforfatter er evnen til å utvikle et omfattende og intrikat plott, og deretter porsjonere ut detaljene på en slik måte at historien oppleves både troverdig og spennende. Det lykkes han absolutt med i «Triangel».

Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media