TIDEN ER INNE: NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld bytter beite - og går til PR-bransjen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TIDEN ER INNE: NRK-veteran Hans-Wilhelm Steinfeld bytter beite - og går til PR-bransjen. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

Hans-Wilhelm Steinfeld går til PR-bransjen

Slutter i NRK, begynner i Corporate Communications.

(Dagbladet): NRKs mangeårige utenriksmedarbeider og Russland-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld gjør som sine tidligere kolleger Einar Lunde og Geir Helljesen - han går til PR-bransjen. Steinfeld har levert reportasjer og kommentarer på sitt karakteristiske vis gjennom totalt fire opphold i Moskva, men har nå funnet ut at tiden er inne for å skifte beite.

Det får Dagbladet bekreftet av NRK-kilder mandag ettermiddag. Steinfeld går til selskapet Corporate Communications - som ledes av tidligere NRK-profil Tom Berntzen.

Stolt PR-sjef - Hans-Wilhelm er en meget dyktig journalist og kommunikator. Han er meget kunnskapsrik. Jeg kjenner ham godt fra før, og han har kvalifikasjoner som vi gjerne vil benytte oss av, sier Tom Berntzen - «managing partner» i Corporate Communications - til Dagbladet.

- Det gjelder både hans kunnskap om Russland, nordområdene, Øst-Europa og Balkan, som både nåværende og fremtidige kunder hos oss setter pris på. Han er også en glimrende foredragsholder og kan mye om mediene. Han er i det hele tatt en ener i norsk journalistikk og kommunikasjonsbransje, og vi er utrolig glad og stolt over at han har valgt oss, sier Berntzen.

Fullverdig stilling Og Steinfeld skal bli en fullverdig PR-strateg i firmaet - og slett ikke drive bare med foredrag og «lettere» virksomhet.

- Hans-Wilhelm blir fullt operativ og får en skikkelig rolle i vårt firma. Vi har store offentlige og private kunder, og håper at vi med ham på laget kan tilby noe ekstra til nye og eksisterende kunder. Han blir ansatt på linje med alle oss andre, han blir ingen gallionsfigur men en hardt arbeidende kommunikasjonsrådgiver, sier Tom Berntzen.

Berntzen bekrefter at selskapet akter å høste av Steinfelds enorme kunnskaper om Øst-Europa og Russland.

Olje og gass - Kunnskapen hans om olje- og gassektoren er kjempeviktig. Men han har vært programleder eksempelvis i Dagsnytt Atten, og er en viktig samfunnsaktør med kontakter i det vide og det brede og god kjennskap til det norske og internasjonale samfunn. I tillegg har han erfaring som  foredragsholder for både stabsskoler, høyskoler og universiteter, sier Berntzen.

Berntzen sier kontakten mellom ham og Steinfeld om den nye stillingen ikke har pågått spesielt lenge.

- Det er ikke lenge siden dette ble tatt på. Vi har holdt på intensivt den siste tiden, sier han.

Steinfeld har ikke besvart Dagbladets gjentatte henvendelser.

PR-SJEF: Tom Berntzen har gjort et skup med ansettelsen av Hans-Wilhelm Steinfeld. Arkivfoto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET
PR-SJEF: Tom Berntzen har gjort et skup med ansettelsen av Hans-Wilhelm Steinfeld. Arkivfoto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET Vis mer