Hans-Wilhelm Steinfeld vurderte å bli trailersjåfør etter NRK-oppsigelsen

- Jeg kan kjøre vogntog!

VURDERTE FLERE YRKESVEIER:  Etter 37 år i NRK sa Hans-Wilheim Steinfeld opp fordi han var uenig med NRK i hans videre arbeidsoppgaver. Før han bestemte seg for å gå til PR-bransjen, vurderte han blant annet å bli reiseleder eller å kjøre laks i Italia.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VURDERTE FLERE YRKESVEIER: Etter 37 år i NRK sa Hans-Wilheim Steinfeld opp fordi han var uenig med NRK i hans videre arbeidsoppgaver. Før han bestemte seg for å gå til PR-bransjen, vurderte han blant annet å bli reiseleder eller å kjøre laks i Italia. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I begynnelsen av juli ble det klart at journalist i NRK i 37 år, Hans-Wilheim Steinfeld, sa opp sin stilling fordi han var misfornøyd med hvordan hans kompetanse skulle benyttes i framtida. Samtidig ble det kjent at 63-åringen meldte overgang til PR-bransjen.

Men før Steinfeld bestemte seg for å gå inn i selskapet Corporate Communications, drevet av hans tidligere NRK-kollega Tom Berntzen, vurderte han flere muligheter, ifølge fagbladet Journalisten.

- Jeg var åpen for det meste. Jeg vurderte et liv som reiseleder eller som foredragsholder, for i begge rollene får jeg jo bruk for min kompetanse, sier Steinfeld til bladet og fortsetter:

- Men jeg vurderte også muligheten å bli trailersjåfør og kjøre laks til Italia, for helt siden jeg kjørte øl for Hansa i Bergen som ung, har jeg tviholdt på førerkort for klasse to. Jeg kan kjøre vogntog!

- Stor pågang Steinfeld jobbet 37 år i NRK, og 18 av åra var som utenrikskorrespondent.

Flere har stilt seg kritiske til at Steinfeld valgte å gå til PR-bransjen, og Kringkastningsrådets leder Per Edgar Kokkvold mente det var problematisk.

Uansett har interessen og etterspørselen for Steinfeld vært stor etter han ble en del av Corporate Communications, og 3. september holdt han sitt første foredrag. Ifølge administrerende direktør i selskapet, Tom Berntzen, er Steinfeld allerede hyret inn til minst to foredrag per uke i tida fram mot jul.

- Snorker i vilden sky I går kveld var Steinfeld på innspillingen av «Senkveld», som sendes på TV 2 i kveld. Der forteller 63-åringen til programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg at han sover hver dag på jobb.

Programlederne konfronterer nemlig journalisten med at han har et rykte på seg om å sove en halvtime på jobb hver dag. Det har han fortsatt med hos sin nye arbeidsgiver, men nå dreier det seg imidlertid om en time.

- Jeg sover fortsatt én time i arbeidstida. Jeg ligger i resepsjonen hos Corporate Communications og snorker i vilden sky, akkurat som i NRK. Det er et karaktertrekk jeg deler med Hitler og Napoleon. I likhet med dem kan jeg sove når jeg vil, sier Steinfeld i programmet.