Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hans-Wilhelm versus Viggo

Kampen om jobben som nyhetsredaktør i NRK Fjernsynet kan komme til å stå mellom Hans-Wilhelm Steinfeld og Viggo Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For selv om de to i øyeblikket opplever at deres redaktørstillinger er såkalt fristilt, er de begge brennhete navn når jobben igjen skal besettes.

Viggo vinner?

Steinfelds meget omstridte lederstil gjør at han fort kan få hard konkurranse fra den langt mildere stemte Viggo Johansen. En løsning kan være å ansette Viggo Johansen som nyhetsredaktør og samtidig sørge for å gi Steinfeld en stilling som korrespondent eller verdensreporter. Mange i nyhetsdivisjonen vil foretrekke at den kontroversielle bergenseren bruker sine lungers kraft annetsteds enn i NRKs redaksjonslokaler på Marienlyst.

Ett er sikkert: Ved å splitte opp Viggo Johansens arbeidsområde og legge magasinene inn under henholdsvis radioens og fjernsynets nyhetsredaktør, er ledelsen nødt til å gjøre store forandringer. Alle kortene er nå i lufta, det er utenkelig at de havner på samme plass i kabalen.

Viggo Johansen ville i går ikke kommentere saken.

Visste ikke

For de to andre fristilte, Øyvind Vasaasen og Bente E. Engesland, er sjansen trolig større for at de gjenvinner sine stillinger.

Da Dagbladet ringte Vasaasen i går kveld, visste han ikke at ledelsen lyser ut stillingen hans. Kanskje kan han betrakte den manglende informasjonen som et godt tegn. I hvert fall er det sikkert at hans utgangspunkt er bedre enn Steinfelds: Mens tonen i radioen den siste tida har vært dempet, har Dagsrevy-redaksjonen i perioder fortont seg som den reneste krigsskueplass.