Hansken er kastet!

NRK1 sender fredag «Nytt på nytt» for hundrede gang - og utfordrer regjeringen til kunnskapskonkurranse.

Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og Knut Nærum troppet i går opp i Regjeringsbygget med både hanske og utfordring. Hansken var den samme som den Ari Behn kastet i Dagblad-redaksjonen for snart tre år siden, da han ville utfordre Kjetil Rolness til duell.

- Noe måtte vi finne på for å markere at vi passerer 100 programmer. Noen foreslo fotballkamp mot regjeringen, men da satte jeg foten ned. Jeg orker ikke tanken på Dagfinn Høybråten i shorts. Derfor ble det Trivial Pursuit i stedet, sier Hærland.

Utstrakt hånd

«År ut og år inn har vi gjort oss morsomme på Regjeringens bekostning. Programmets faste medvirkende har siden 1999 inntatt en overlegen posisjon og gitt seg ut for å vite bedre enn Regjeringen. Nå er tida kommet for å vise at vi faktisk vet bedre,» heter det i brevet til regjeringen.

- Dette er en slags utstrakt hånd fra oss. Vi har stabile seertall på over 1,2 millioner, mens regjeringen fortsatt styrer på et mye svakere grunnlag. De legger premissene for viktige prosesser i det norske samfunnet, og de får også gjennomslag for sine saker sammenliknet med oss. Det er dette misforholdet som nå skal tydeliggjøres, sier Knut Nærum. Jon Almaas er kommet fram til skranken i Regjeringsbygget, og spør om Bondevik kan komme ned for å ta imot brev og hanske.

- Bondevik eller en som likner, sier Hærland.

- Eller en annen fra Molde, sier Almaas, men det hjelper ikke: Statsministeren har ikke tid.

På det samme møtet skal også næringsminister Ansgar Gabrielsen, som blir stanset på vei gjennom sikkerhetskontrollen. Han tar med seg brev og hanske og lover å viderebringe ærendet til resten av regjeringen.

Premien

Og premien: «Hvis Regjeringen vinner, vil 'Nytt på nytt' gjennomføre en - 1 - hel sending uten noen form for satire eller kritikk rettet mot Regjeringens medlemmer eller politikk. Hvis 'Nytt på nytt' vinner, må Regjeringen gjennomføre full - FULL - barnehagedekning i inneværende budsjettperiode».

Tar regjeringen utfordringen? Følg med i Dagbladet!

OPPSØKENDE SATIRE: Jon Almaas, Knut Nærum og Anne-Kat. Hærland utfordret i går regjeringen, ved næringsminister Ansgar Gabrielsen, til kamp i Trivial Pursuit for å markere sending nummer 100 av «Nytt på nytt». Her får Gabrielsen hansken.