Stavanger 20170607 Justin Bieber konsert i Stavanger. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
Stavanger 20170607 Justin Bieber konsert i Stavanger. Foto:John T.Pedersen / DagbladetVis mer

Justin Bieber

Hanson håner Bieber: - Foretrekker å ikke pådra meg kjønnssykdommer

Hanson-brødrene er ikke imponert, og Spotify trekker annonse.

(Dagbladet): En Justin Bieber-annonse fra strømmetjenesten Spotity, som dukket opp på bildedelingsappen Instagram har vekket såpass med harme at musikkgiganten måtte trekke tilbake kampanjen, noe Spotity bekrefter overfor Dagbladet.

Bieber har hatt stor suksess med låta «Despacito» hvor han synger på spansk, men artisten har selv innrømmet at han ikke kan teksten, noe som blant annet fikk en fan til å kaste en sko på Bieber under en konsert i Sverige.

- Sang «burrito»

Da Spotify-annonsen omtalte popstjerna Bieber, som er fra Canada, som «Latin King», eller «kongen av latinos», fikk det flere til å se rødt på sosiale medier.

- Den samme karen som sang «burrito» i stedet for Despacito, noterer Twitter-brukeren @healingmatty, og henviser til en Bieber-konsert i USA hvor sangeren sa «jeg kan ikke teksten» og deretter erstattet sangtittelen med ord som «pocito», «dorito» og «burrito».

En underskriftskampanje er også startet hvor initiativtageren beskriver Spotify-annonsen som «ignorant».

- Å spille inn en sang på spansk gjør deg ikke til en latino. Å referere til Bieber som «kongen av latinos» er rett og slett ignorant, skriver kampanjestarteren, Jeronimo Saldaña.

Trakk annonsen

Utrykket og folkegruppa «latino», med sin tilhørende stolte kultur, brukes hovedsaklig i USA for å beskrive personer med opphav fra Sør- og Mellom-Amerika (Latin-Amerika).

I 2017 er folkeopinionen en vesentlig faktor for firmaer som ønsker og lykkes, og etter klagestormen legger Spotify seg flate.

- Vi gjorde en kreativ beslutning om å bruke Justin Bieber i annonsen fordi vi ville feire «Despacito» som et kulturøyeblikk hvor musikksjangre krysser hverandre. Vi ser nå at dette kunne ses på som «kulturelt insensitivt», og trakk derfor annonsen, sier kommunikasjonssjef i Spotify Norden, Sofie Grant, til Dagbladet.

Tynes av Hanson

På den andre siden av kloden får forøvrig også Bieber overraskende tyn for låta «Despacito» . Denne gangen fra de nå voksne mennene bak den aldrende hiten «Mmmbop» fra 1997.

Låta var med på debutalbumet til 90-tallsheltene i popgruppa Hanson, «Middle Of Nowhere», som fyller 20 år i år, og Isaac (36), Taylor (33) og Zac Hanson (31) markerer 25 år som band og musikalske brødre med en verdensturné.

I Australia gjestet de podkasten «Amus, Cat & Angus», hvor de i konkurranse med to av vertene skulle gjette hvilke låter som ble spilt basert på en kort snutt. Trioen viste ingen nåde da Justin Biebers spanske låt «Despacito» ble spilt.

Dagbladet har dessverre ikke nok Hanson-ekspertise til å skille stemmene til de tre brødrene fra hverandre, men ordvekslingen gikk som følgende:

- Vi har ikke hørt den låta før. Jeg foretrekker å ikke pådra meg kjønnssykdommer, så hver gang Bieber kommer nær meg eller ørene mine...det er som en ørefineksjon, forferdelig.

- Musikken er som øreklamydia. Det suger.

Justin Bieber (23) har foreløpig ikke kommentert den ufine karakteristikken.