Hansonfeber

Brødrene Hanson startet karrieren på toppen av hitlistene - og går i fotsporene til legendariske Jackson Five. Over seks millioner skiver har de tre guttene, som MTV kåret til årets nykommere, solgt av debutplata. Og nå kan DU møte tenåringsidolene.

I går slapp brødrene juleplata «Snowed In» - samtidig som de feiret storebrors 17-årsdag i Miami i Florida. Hanson lever i en virkelighet alle tenåringsband drømmer om: De tre gutta spiller pop som preger listene verden over og er småjentenes drømmeprinser.

I kveld holder de konsert i Dallas, i morgen i Kansas. Den 3. desember kommer de for første gang til Skandinavia. Da vil de møte fans og presse - og holde en akustisk konsert - i Stockholm.

Ingen døgnflue

Bare i Norge har debutalbumet «Middle of Nowhere» solgt 30 000. Singelen med sommerens store radiohit, «MMMBop», har solgt 36 000. Låta ble for en drøy uke siden kåret til årets sang av MTV.

Svært få unge popband, om noen siden «Jackson 5», har blitt tatt så godt imot av publikum og presse. De få som spådde at Hanson-gutta ville bli en ny pop-døgnflue er gjort til skamme. Ikke minst hjemme i USA går det til himmels for guttene. «MMMBop» nådde en andreplass på den prestisjetunge Billboard-lista i sommer.

Flere bøker er allerede skrevet om guttas eventyrlige gjennombrudd, og dokumentarfilmen om karrieren lanseres i løpet av uka.

Brødrene har holdt på sammen siden 1992! I fem år - til tross for deres unge alder. Om ikke det er overbevisende nok: de har laget og selv gitt ut to plater før «Middle og Nowhere», men da plateselskapet Mercury i Los Angeles fikk høre en kassett med gutta, tok det av. Fra januar skrev og sang gutta inn debutplata som klatret høyt på listene over store deler av verden.

- Vi trodde vi skulle slå gjennom når vi var enda yngre. Ja, like før gjennombruddet sa vi faktisk: «Skitt, vi er altfor gamle nå!»

Tre vokalister

Zachary Walker (12), Jordan Taylor (14) og Clarke Isaac (17) - alle med etternavnet Hanson - har vokst opp med sang. Begge foreldrene har alltid elsket å synge - og de lærte sine håpefulle å synge «Amen» trestemt etter bordbønnen.

- Det er også det som gjør oss til Hanson. Det er ikke bare en av oss som synger. Vi er alle vokalister, sier Taylor (14). Hans stemme har blitt sammenliknet med Michael Jacksons.

Eldstemann Isaac, som altså feiret bursdag i går, hevder at han har skrevet låter siden han var åtte år. Han begynte skrivinga i Ecuador, der familien bodde i mange år på grunn av pappaens engasjement i oljebransjen.

- Jeg forelsket meg i sen 50- 60-tallsrock. Chuck Berry, Bobby Darin, The Beach Boys, Ottis Redding og Aretha Franklin. Ikke rart vi har fått til harmonisk og morsom popmusikk, sier Isaac, som nå bor sammen med sine to småbrødre og resten av familien i Tulsa i Oklahoma.

Siden har brødrene sammen skrevet hundrevis av sanger. Som de selv sa til Dagbladet tidligere i år:
- Vi har musikk i genene.

- Heldige

Mange har hevet fingrene og kommet med advarsler i kjølvannet av ungguttenes store suksess, men selv fnyser de av innvendingene:

- Mange tror vi går glipp av mye. Vi føler tvert imot at dette er en fantastisk sjanse til å se verden og at vi er heldige som får holde på med det vi elsker, nemlig spille og synge.

Skolegangen går det heller ikke ut over.

- Vi har med oss bøkene uansett hvor vi er, og vi er fra før vant med å få undervisning fra foreldrene våre. Dessuten lærer vi mye av å reise.

Minstemann, Zac, eller «The Animal» som han også har blitt kalt, hevder at han i alle fall har lært det viktigste popstjerne-tilværelsen handler om:

- Er du gutt og spiller i band, så flokker jentene seg rundt deg. Det er bare sånn det er!

<B>HANSON HOLDER:</B> Bra og sprudlende juleplate med flere kjente og kjære julesanger. Men noe masete blir det iblant, mener Dagbladets anmelder.
<B>Brødrene Hanson</B>