«Håp» av Maria Sødahl

«Håp» er norsk Oscar-håp

Maria Sødahls film «Håp» er valgt ut som Norges Oscar-kandidat i kategorien Beste internasjonale film.

HET FILMPOTET: «Filmen «Håp» er en sjeldent intim og original beretning om en familie som gjennomgår en altomfattende krise, mener juryen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmen handler om Anja, spilt av Andrea Bræin Hovig, som midt i en aktiv karriere får en livstruende kreftdiagnose servert på lille julaften. I løpet av juleuken avdekker sykdomsforløpet et skrantende forhold og setter dermed en kjærlighetshistorie i sentrum av fortellingen.

«Håp» er skrevet og regissert av Maria Sødahl, og den er basert på filmskaperens personlige erfaringer.

– Jeg er overstadig lykkelig og stolt på vegne av mine fantastiske skuespillere Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård. Vi skal gjøre vårt beste for å sette Norge på kartet i både Europa og USA, sier Sødahl i en pressemelding.

Kortliste

Filmen ble denne uken også nominert til European Film Awards og er så langt solgt til over 40 land.

– Første gang jeg leste manus, tenkte jeg at denne kan vinne Oscar. Nå er vi et skritt nærmere, og det føles fantastisk, sier produsent Thomas Robsahm.

På kortlisten var i tillegg til «Håp» filmene «Disco», regissert av Jorunn Myklebust Syversen, og «Selvportrett» i regi av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin.

«Barn», som tok storeslem på Amanda-utdelingen og nylig vant Nordisk råds filmpris, glimret med sitt fravær på kortlisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.