Håp om ny rettssak etter podkasten «Serial»

Adnan Syed ble dømt til livstid for drap.

NY HØRING: Adnan Syed blir ført til retten i Baltimore forbindelse med en ny høring som startet i går over varer til fredag. Foto: NTB Scanpix
NY HØRING: Adnan Syed blir ført til retten i Baltimore forbindelse med en ny høring som startet i går over varer til fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drapsdømte Adnan Syed møtte onsdag i retten i Baltimore i håp om å få gjenåpnet saken sin.

Drapssaken var tema for den populære podkasten «Serial».

Flere svakheter Syed, som i dag er 35 år gammel, ble i 2000 dømt til livstid i fengsel for å ha drept sin 18 år gamle kjæreste året før. I oktober 2014 startet en tolv episoder lang dokumentarserie, podkasten «Serial», som tok for seg drapssaken.

Serien på pekte flere svakheter i rettsprosessen, samt problemer med den tidslinjen som ble presentert.

«Serial» ble en internasjonal suksess med over 68 millioner nedlastinger og banet veien for flere såkalte true crime-serier, som tar opp krimsaker fra virkeligheten. Noen av de mest kjente er TV-seriene «The Jinx» og «Making a Murderer» fra USA, Her hjemme produserte VG podkasten «Uløst» om drapet på Birgitte Tengs.

Ønsker ny rettssak Oppmerksomheten rundt Syeds sak har ført til nye opplysninger om noen av de tekniske bevisene i saken: data fra mobilmaster. I tillegg viste det seg at et vitne som kunne gitt Syed alibi, aldri ble kalt inn.

Forsvarer C. Justin Brown mener dette innebærer at Syeds advokat for 16 år siden «ikke tilbød effektiv bistand» i rettssaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer