Håpefullt

«Hope Floats» er en helt OK film, til tross for at vi i lange tider av gangen ikke aner hvilken vei historien vil gå. Dessverre går den feil vei.

Skuespilleren Forest Whitaker gjør sin andre helaftens spillefilm som regissør, og går til oppgaven med dødsforakt. Han makter å gi liv til en i utgangspunktet håpløs (!) historie.

Vakre Sandra Bullock spiller Birdee, Maisdronning tre år på rad, som gifter seg med den lokale fotballstjernen og flytter til Chicago .

Etter noen tilsynelatende gode år blir Birdee invitert til en TV-stasjon hvor hun tror hun skal få seg ny makeup. I stedet befinner hun seg i sofaen i studio med sin mann og sin beste venninne som for åpent kamera bekjenner at de elsker hverandre. Når hun flykter hjem til mor i Texas med datteren, har hele byen kost seg med hennes TV-overførte katastrofe.

Mae Whitman (9) er kompromissløst ulykkelig i rollen som datteren, Harry Connick jr. er varm, sky og innadvendt som den lokale gutten som aldri har sluttet å elske Birdee.

Filmens problem er at den konsentrerer seg om Birdees miserable liv, som ikke er særlig verre enn det de fleste av oss som har levd en stund må forvente å gå gjennom.