Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håper å bli gjeldfrie i 2011

Jaa9 og OnklP slipper to album. Her er musikkvåren.

NYTTÅRSFORSETT: Jaa9 og OnklP har hatt en stor hit i høst med Partysvenske. Neste år er de klare med to album. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
NYTTÅRSFORSETT: Jaa9 og OnklP har hatt en stor hit i høst med Partysvenske. Neste år er de klare med to album. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har tross alt et image å opprettholde, sier OnklP, Pål Tøien, og jekker seg en øl.

Sammen med makker Jaa9, Johnny Engdal Silseth, har han sunket ned i en skinnsofa med en kald halvliter i hånda. Mye tyder på at rapperne går en travel vår i møte. 10. januar slipper de plata «Lasse». Oppfølgeren «Geir» kommer allerede 15. mars.

For det gjelder å tenke kreativt når platesalget stuper.

- I ettertid har vi hørt at Robyn har gjort det samme. Men vi hører ikke på Robyn, og det er jo litt i tiden uansett. Det er en måte å dra ut albumet litt ekstra på. Albumformatet er jo muligens på vei ut. Kidsa setter seg ikke ned og fordyper seg i ei plate, sier OnklP.

Konstant utvikling
- Hele bransjen er i konstant utvikling, og vi vet ikke hvordan ting ser ut om et år. Vi er jo glade i albumet som format, sier Jaa9.

Duoen fra Lillehammer traff blink med låta «Partysvenske», som ble en hit både på radio og hos anmelderne. Og det blir mer storby og mindre bygd på de to neste platene.

Platetitlene er inspirert av Wam og Vennerød filmen «Lasse og Geir» som rapperne forteller at de «kjente seg litt igjen i».

- To halvkriminelle fyrer
- Det var en del morsomme paralleller mellom oss og hovedpersonene i filmen, sier Jaa9.

- De er to halvkriminelle fyrer. Ikke har de jobb, ikke har de penger, og de flyr egentlig bare rundt og lager faenskap, ler OnklP, som ikke legger skjul på at det blir en del festing når de drar på tur.

-  Det blir jo det du gjør det til selv. Jeg har pleid å oppsøke det. Det er jo fest hver dag hvis man vil. Men det er på en måte syv identiske fester i uka, og man trenger ikke gå på alle sammen. Jaa9 har faktisk festet mer enn meg i det siste.

- Jeg er den nye OnklP, humrer Jaa9.

Rapperne gleder seg til plateutgivelsen, som forhåpentligvis kan hjelpe dem med å innfri målet for 2011.

- Det er det samme som i fjor. Først å bli gjeldfri, så å skaffe seg eiendom, sier Jaa9.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!