Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Håper å få seks millioner kroner for «Madonna»

Den største Munch-auksjonen på 70 år.

STOR MUNCH-AUKSJON: Hans Richard Elgheim, auksjonarius og daglig leder ved Grev Wedels Plass Auksjoner er blant Norges største Munch-kjennere. Onsdag åpner han dørene for for salg av 50 grafiske Munch-verk til 25 millioner kroner. Foto: Hans Arne Vedlog
STOR MUNCH-AUKSJON: Hans Richard Elgheim, auksjonarius og daglig leder ved Grev Wedels Plass Auksjoner er blant Norges største Munch-kjennere. Onsdag åpner han dørene for for salg av 50 grafiske Munch-verk til 25 millioner kroner. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Onsdag er det duket for en begivenhet i kunstverdenen - ikke bare nasjonalt, men i hele verden - i regi av Grev Wedels Plass Auksjoner.

- 50 Edvard Munch-verk skal under hammeren, sier daglig leder Hans Richard Elgheim.

Munch-rekord Etter noen år med lavkonjunktur, ser det lysere ut for de store kunstauksjonshusene i Norge. Onsdag er det Grev Wedels årlige store happening, Munch-auksjonen - som i år er rekordstor.

- Dette er den største Munch-auksjonen siden 2. verdenskrig, sier Elgheim til Dagbladet.

Siden 2000 har Grev Wedels Plass Auksjoner invitert til sin Munch-auksjon, som får kunst- og Munch-samlere over hele verden til å rette blikket mot auksjonshuset i Oslo.

Svak kronekurs - Dette er årets høydepunkt for meg - etter ett år med å samle inn Munch-grafikk. 50 kunstverk som er priset både i norske kroner, euro og dollar, sier Elgheim, som har hatt stor pågang av utenlandske samlere.

Svak kronekurs gjør Munch-auksjonen spesielt interessant for utenlandske samlere, sriver DN mandag.

Den norske krona har svekket seg med 25-30 prosent mot dollaren det siste året. En euro nærmer seg ti norske kroner.

- Vi merker at det gjør Munch-auksjonen ekstra interessant for utenlandske samlere.

- Det gjelder ikke bare fra USA, som tradisjonelt sett har sytått sterkt. Vi har blitt kontaktet av samlere fra Østen, Russland og Europa - i tillegg til USA, selvsagt, sier Elgheim.

Munch-kunst til 25 millioner De 50 Munch-verkene er vurdert til 25 millioner kroner. Øverst troner «Madonna», som er vurdert til mellom 4 og 6 millioner kroner. Høyt oppe kommer også «Pikene på Broen» (2-3 mill.), «Brosjen» (2 mill.) og «Det syke barn», på folkemunne kalt «Syk pike», til halvannen millioner kroner.

- Auksjonen tar en time, men vi vet ikke om alt blir solgt, sier Elgheim.

Året før finanskrisa i 2009, solgte Grev Wedels Plass Auksjoner Munchs «Vampyr» for 11, 8 millioner kroner.

- Det er den høyeste prisen som er blitt notert for grafikk noensinne, sier Elgheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media