- Håper å vise at vi har lært noe siden vi har fått 50 mill. til å lage en sesong til

«Mammon»-skaperen om hva som venter i sesong to.

 TILBAKE:  Spenningsserien «Mammon» er tilbake med en ny sesong, og serieskaperen Gjermund Stenberg Eriksen (innfelt) håper han kan vise nordmenn en enda mer spenningsfylt utgave av NRKs storsatsning. Her et bilde av to av karakterene i serien, Nils Ole Oftebro (t.v.) i rollen som Frank Mathiesen og Jon Øigarden i rollen som Peter Verås. Foto: Glenn Meling / NRK / NTB Scanpix.
TILBAKE: Spenningsserien «Mammon» er tilbake med en ny sesong, og serieskaperen Gjermund Stenberg Eriksen (innfelt) håper han kan vise nordmenn en enda mer spenningsfylt utgave av NRKs storsatsning. Her et bilde av to av karakterene i serien, Nils Ole Oftebro (t.v.) i rollen som Frank Mathiesen og Jon Øigarden i rollen som Peter Verås. Foto: Glenn Meling / NRK / NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Brødreparet Gjermund og Vegard Stenberg Eriksen er skaperne bak NRKs storsatsning «Mammon».

Den første sesongen av thrillerserien, med Jon Øigarden i hovedrollen som journalisten Peter Verås, har vært en av Norges aller største seriesuksesser gjennom tidende.

Nå er sesong to rett rundt hjørnet, og serieskaperne håper den nye utgaven av spenningsserien blir bedre enn den første.

- «Broder'n» og jeg har sagt at sesong to skal være bedre enn sesong én. I det ligger det ikke enorm selvkritikk, men vi vil vise at vi har lært noe når vi først har fått 50 millioner kroner for å lage en sesong til, sier Gjermund Stenberg Eriksen til Dagbladet.

Makt i politikk I den nye utgaven av serien, ønsket serieskaperne å velge en ny tematikk. Mens den første sesongen i stor grad handlet om grådighet, handler sesong to om makt i politikken.

Og serien starter med et smell.

«En kjent og kontroversiell journalist blir drept. Norge er i sjokk; ytringsfriheten er under angrep og landet frykter at terroren vil ramme igjen», heter det i omtalen av den nye sesongen.

- En politisk kommentator blir drept. Og det kan være mange grunner til at det kan skje i vårt samfunn, sier Stenberg Eriksen.

- Journalistrollen under press Han forteller at de spilte inn drapsscenen i måneden før Charlie Hebdo-attentatet i Paris. På spørsmål om de er bekymret for å skape assosiasjoner til attentatet, svarer han:

- Nei, det er vi ikke redd for, men vi fokuserer på hva det vil si å kjempe for det frie ord. Vi prøver å belyse at journalistrollen er under press, sier serieskaperen.

Flere karakterer I sesong to blir det også et gjensyn med mange av karakterene fra sesong én. Også i den nye utgaven, er Jon Øigarden på plass i rollen som journalisten Peter Verås. Han har nå skiftet jobb, det samme har sjefen hans. Nå har de adresse i Akersgata i Oslo, og jobber for VG.

Det er også flere nye karakterer i den nye sesongen. Trond Espen Seim spiller rollen som Norges statsminister, og sa til Dagbladet i januar at han gikk i møter med Erna Solberg for å forberede seg (krever innlogging).

 STATSMINISTER:  Trond Espen Seim spiller Norges statsminister i den nye sesongen av «Mammon». Her fra inspllingen i fjor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
STATSMINISTER: Trond Espen Seim spiller Norges statsminister i den nye sesongen av «Mammon». Her fra inspllingen i fjor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

Ingar Helge Gimle er på plass som finansminister.

- Én av hovedforskjellene er kanskje at vi denne gangen ikke bare følger én karakter, men tre sentrale historielinjer. Flere skjebner blir belyst, og ja, de har noe med hverandre å gjøre, sier Stenberg Eriksen lurt.

- Men vi er veldig glade for at mange av de som var med i første omgang, er med igjen, legger han til.

Fire regissører Brødreparet bak serien har også hanket inn flere bidragsytere bak kameraet denne gangen. Fire regissører og flere manusforfattere gir forhåpentligvis serien en annen friksjon og dynamikk, håper Stenberg Eriksen.

- De er med på å løfte serien, helt klart, sier han.

- Før det har nådd lufta, er vi i alle veldig fornøyd, legger han til lattermildt.

 FINANSMINISTER:  Ingar Helge Gimle spiller Norges finansminister. Her fra innspillingen i fjor.
FINANSMINISTER: Ingar Helge Gimle spiller Norges finansminister. Her fra innspillingen i fjor. Vis mer