Filmanmeldelse: «Malcolm & Marie»

Håper de går fra hverandre

Denne filmen er like selvopptatt som hovedpersonene sine.

Navblebeskuende: Akkurat dette kjæresteparet burde faktisk gå fra hverandre, mener Dagbladets anmelder om «Malcolm & Marie». Foto: Netflix Vis mer
Publisert

Det er en egen, sviende glede i å se kjærestepar på scene og film krangle. Ingen vet bedre enn våre nærmeste hvor kniven skal plantes for at den smerter som mest, og ingen vrir den mer metodisk rundt i såret enn en som i øyeblikket hater å elske deg.

Denne universelle formen for gjensidig, emosjonell waterboarding er glitrende grobunn for hudløst, sitrende og allmenngyldig drama, der hver velformulerte replikk lugger tilfredsstillende i hjerteroten. Edward Albees «Hvem er redd for Virginia Woolf?», der ekteparet Martha og George blottlegger sitt innerste mørke for åpen scene, er sjangerens naturlige kroneksempel.

Rusa på seg sjæl

Sam Levinson, som står bak den ektefølte og formsikre serien «Euphoria», har brukt seriens pandemipåførte innspillingspause til å filme sitt egenskrevne, lille kammerspill om et par som går i strupen på hverandre. Marie (Zendaya, som også spiller i «Euphoria») og Malcolm (John David Washington fra «Tenet») kommer småbrisne hjem etter premieren på sistnevntes spillefilmregidebut. Han er rusa på cocktails og seg sjæl, vekselvis selvforherligende og foraktfull over de overflatiske, smiskende menneskene som har svermet rundt ham i kveld. Hun er distansert og mildt sagt vonbroten over at hennes navn var glemt blant de godt over hundre menneskene han tok seg tid til å takke fra scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer