- Håper denne dramaserien blir like folkekjær som «Himmelblå»

Dagbladet var med på «Hjem»-innspilling. Se klipp fra serien her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Kaia Varjord (34) lener seg framover, plukker opp en boks med brus, tar en slurk og kikker ut i lufta for ente gang denne morgenen. «Kutt», ropes det fra andre siden av gata i den vanligvis så rolige bygda Vestfossen. Scenen må gjøres atter en gang.

Det er her, en liten time i bil utenfor Oslo, at NRK lager sin neste, store dramasatsing: «Hjem». I løpet av én arbeidsdag på opp til ti timer, lager de mellom tre og seks minutter med tv.

Ukjente halvsøstre Serien handler om tre svært ulike kvinner, som i voksen alder lærer at de er halvsøstre. Dagbladet møter skuespillerne i Vestfossen i forbindelse med innspillingen av andre sesong.

- Alle familier har hemmeligheter. I serien avdekkes den ene etter den andre, sier Jannike Kruse (37).

Annika (Kruse) er dattera av bygdas virile og alkoholiserte countrystjerne. Det er når faren ligger for døden at han forteller henne om hennes to halvsøstre, Oda og Trine, som også bor i Vestfossen.

<strong>HALVSØSTRE:</strong> Den nye dramaserien «Hjem» omhandler tre kvinner som finner ut at de er halvsøstre. Hovedrollene innehas av Heidi Ruud Ellingsen (t.v.), Jannike Kruse og Kaia Varjord. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
HALVSØSTRE: Den nye dramaserien «Hjem» omhandler tre kvinner som finner ut at de er halvsøstre. Hovedrollene innehas av Heidi Ruud Ellingsen (t.v.), Jannike Kruse og Kaia Varjord. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det finnes en moral i serien som går på at du ikke kan være deg selv fullt og helt før du kjenner ditt opphav, sier Kruse.

Håper på millionen Med idylliske innspillingsomgivelser, familiedrama og ambisjoner om å samle seerne søndagskveldene, er det lett å dra paralleller til en annen av NRKs dramaserier - «Himmelblå».

- «Himmelblå» var veldig folkekjært og godt likt. Det ønsker vi for denne serien også, sier Heidi Ruud Ellingsen (27), som spiller Oda.

<strong>POPULÆR FORGJENGER:</strong> «Himmelblå» hadde over 1,3 millioner seere på det meste da serien ble sendt fra 2008 til 2010. NRKs nye dramasatsing «Hjem» har ambisjoner om liknende seertall. Foto: Liv Ask / NRK
POPULÆR FORGJENGER: «Himmelblå» hadde over 1,3 millioner seere på det meste da serien ble sendt fra 2008 til 2010. NRKs nye dramasatsing «Hjem» har ambisjoner om liknende seertall. Foto: Liv Ask / NRK Vis mer

- Selv om «Hjem» skal sendes på søndagskvelden og vi håper at mange av de som likte «Himmelblå» også vil like «Hjem», er ikke målet vårt å være «Himmelblå», sier Kruse.

«Himmelblå» er blant NRKs mest populære dramaserier, og med nær 1,5 millioner seere på det meste, er den også den mest sette serien noen sinne.

<strong>ON LOCATION:</strong> Dagbladet møtte «Hjem»-skuespillerne under innspilling i Vestfossen. Her er Kaia Varjord i aksjon. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
ON LOCATION: Dagbladet møtte «Hjem»-skuespillerne under innspilling i Vestfossen. Her er Kaia Varjord i aksjon. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det hadde selvfølgelig vært kjempegøy hvis mange vil se på «Hjem» også. Jeg tror det blir en serie som er hyggelig å følge med på. Jeg kan ikke tro noe annet, magefølelsen er god, smiler Kruse.

- Folket elsker «Himmelblå», og det er jo samme målgruppe, for hele familien. Så selvfølgelig hvis det blir like folkekjært som «Himmelblå», så er vi veldig glade for det, sier Ruud Ellingsen.

Solgt til utlandet - Vi ønsker å fortelle hva som skjer med mennesker når de får en ny identitet og må finne hjem til seg selv. Derav tittelen «Hjem», forklarer produsent Pål Nissen.

Heidi Ruud Ellingsen (27) - odelsjenta Oda

- Oda vokste opp på en gård, som det fra hun var liten var bestemt hun skulle ta over etter faren. Men da odelsretten plutselig gis til broren, blir hun skuffa og sint, og opplever at livet faller i grus. Hun får etter hvert vite at faren hun er vokst opp med ikke er hennes biologiske, moren har holdt det skjult både for Oda og mannen sin, og det er årsaken til at faren velger å gi gården til broren. Oda begynner på en reise for å finne ut hvem hun er, og hva hun nå skal gjøre med livet sitt.

Serien er allerede solgt til våre naboer i Danmark, Sverige og Finland.

- Det er artig. Det er ikke vanlig å eksportere drama fra Norge, understreker Nissen.

Kaia Varjord (34) - langrennsløperen Trine

- Trine er langrennsløper på høyt nivå, Norges store håp. I første episode blir hun utsatt for en ulykke i sporet, som setter karrieren på spill. Hun har vokst opp med mora si, som også er manageren hennes, de har et veldig tett forhold. Hun har blitt fortalt at faren hennes er en tøffing i Amerika, men får vite at det bare var oppdiktet. Hun blir skuffet når hun får vite hvem som egentlig er faren, og tenker at hun er et produkt av en fyllekule, at faren er en looser. 

Jannike Kruse (37) - frisøren Annika

- Hun er gift og har to barn. Hun vokste opp på turné med faren, som er bygdas store countrystjerne, uten å vite hvem moren er. Annika tilstreber et A4-liv i alt hun gjør, som følge av en veldig lite stabil oppvekst. På dødsleiet forteller faren henne at hun har to halvsøstre og at han ønsker at de skal samles i begravelsen hans. Det blir hennes oppdrag å ordne det.

«Hjem»

• NRK-drama der det i første omgang skal lages 16 episoder, fordelt på to sesonger.

• Spilles inn i Vestfossen, i Oslo og på en gård i Ytre Enebakk.

• Serien handler om tre unge kvinner som finner ut av de er halvsøsken.

• Kaia Varjord spiller langrennsjenta Trine, Heidi Ruud Ellingsen odelsjenta Oda og Jannike Kruse frisøren Annika.

• Budsjettert til 68 millioner kroner, det vil si 4,25 millioner per episode. Til sammenligning hadde «Himmelblå» budsjett på fire millioner per episode. «Erobreren» hadde et totalbudsjett på 52 millioner kroner, og «Halvbroren» 67 millioner kroner.

• Serien har fem regissører: Ove Ronny Gyldenås (seks episoder), Atle Knudsen (fire episoder), Stine Buer (to episoder), Simen Alsvik (to episoder) og Arild Andresen (to episoder).

• Ambisjonen til NRK er å lage en feelgood-serie med bred publikumsappell.

• Premiere søndag 28. oktober, klokka 20.45.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer