Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Håper folk danser så IKEA-sofaene knekker sammen

Freddy Kalas vil lage fest i kveld.

BLIR KASTET BH-ER PÅ: Freddy Kalas har utenom deltakelsen i årets MGP en rullende musikkarriere. Fans kaster blant annet bh-er opp på scenen. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
BLIR KASTET BH-ER PÅ: Freddy Kalas har utenom deltakelsen i årets MGP en rullende musikkarriere. Fans kaster blant annet bh-er opp på scenen. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Oslo Spektrum rigges for fullt til kveldens finale i Melodi Grand Prix. Scenen er opplyst av flere titalls spotter, og instrumentell musikk dundrer ut gjennom hele storsalen.

Bare en person sitter i salen hvor det er plass til nesten ti tusen mennesker - Freddy Kalas (26).

I kveld står han selv på scenen og blir trolig sett av over en million nordmenn der hjemme. Han har en klar oppfordring til seerne.

-Jeg håper folk danser så IKEA-sofaene knekker sammen, sier han og ler.

Ikke tradisjonell Freddy Kalas, eller Fredrik Auke, har det siste året gjort stort suksess med de feststemte låtene sine. Spillejobber på russetreff og afterski er bare en del av hverdagen til 26-åringen.

Selv om Melodi Grand Prix var en utradisjonell vei å gå, håper han at det blir god stemning i Spektrum.

- Mitt MGP-bidrag håper jeg treffer mange og at publikum liker denne stilen, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg lager den musikken jeg liker best og det ser ut som at det er mange andre som deler min musikksmak, noe jeg setter stor pris på. Jeg håper at mitt bidrag kan være en døråpner for denne type musikk i MGP, forklarer han.

Dro rett til studio Det tok ikke mer enn noen timer fra lanseringa av årets MGP-låter til det ble påpekt at Kalas' bidrag var mistenkelig likt en russelåt han hadde laget tidligere.

Låta ble diskvalifisert.

- Jeg var ikke blitt informert om alle detaljene rundt konkurransereglene og uheldigvis oppstod det da en misforståelse. Refrenget på sangen ble jeg bedt om å endre, da det var for likt en tidligere sang jeg har laget, sier han.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen sa til pressen at de skulle offentliggjøre en ny låt om ett døgn. Den ble laget fort.

- Teamet mitt og jeg fikk 24 timer på oss til å sende inn revidert utgave av låten. Det ble noen intense timer med arbeid og siste endring kom samme morgen som den skulle leveres inn.  Vi er uansett fornøyde med resultatet, mener han.

- Da jeg våkna satte jeg kursen rett mot studio. «Feel Da Rush» er basert på inspirasjon som traff meg den natta. Resultatet ble mye bedre enn forventa, sier artisten.

Pengemaskin Kalas' MGP-bidrag er så langt hørt over tre millioner ganger på Spotify. Det er likevel ikke hans mest hørte sang. I 2014 ga han ut låta «Pinne for landet», som nå er hørt over 25 millioner ganger.

Påsken er rett rundt hjørnet, og det er klart for afterski på fjelltopper landet rundt. Kalas skal selv spille på flere, men vil ikke si hva han får for det.

- Det er en godt bevart yrkeshemmelighet, sier han tullende.

Han vil heller ikke si noe om strømmeinntektene.

- Mitt fokus er å lage musikk jeg får en god følelse av. Jeg tenker svært lite på det økonomiske ved det. Jeg føler meg bare heldig som får lov til å drive med det jeg liker best.

- Jenter kaster bh-en Kalas hevder selv å ha en trofast fanskare, som noen ganger gjør ting på konserter han ikke er helt forberedt på.

- Det hender at jenter kaster bh-er opp på meg. Noen har også prøvd å gi meg telefonene sine, sier han og ler.

Han lar seg likevel ikke sjarmere av feststemte kvinner. Hjertet hans er allerede kapra.

- Jeg har kjæreste og er veldig fornøyd med det. Ikke at det stopper fansen, sier Kalas.