- Håper jeg ikke blir politianmeldt

VG-redaktør brøt aksjeloven da kona kjøpte i Schibsted.

SA IKKE FRA: VG-redaktør Bernt Olufsen (55) plikter å si fra til Børsen når han eller hans nærmeste kjøper aksjer i VGs eierselskap Schibsted. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
SA IKKE FRA: VG-redaktør Bernt Olufsen (55) plikter å si fra til Børsen når han eller hans nærmeste kjøper aksjer i VGs eierselskap Schibsted. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fagbladet Journalisten har i dag avslørt at ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen (55), ikke meldte fra til Oslo Børs da kona Jorunn Stølan (56) kjøpte aksjer i VGs eierselskap Schibsted.

Det er et brudd på verdipapirhandelloven, som sier at alle såkalte primærinnsidere - personer som sitter i ledelse eller styre i et selskap, eller på annen måte har tilgang til eksklusiv informasjon fra selskapets indre liv - må si fra til Børsen når de selv eller deres nærmeste kjøper aksjer i selskapet.

- Når jeg kjøper aksjer gjennom ordningen for Schibsted-ansattes for aksjekjøp, blir dette rapportert automatisk til Oslo Børs. Jeg var ikke klar over at jeg selv må rapportere konas aksjekjøp, sier Olufsen til Dagbladet som forklaring på det som har skjedd.

- Bør ikke være et problemOslo Børs varsler alle brudd på meldeplikten til Kredittilsynet, som enten anmelder forholdet til politiet eller, i mindre grove tilfeller, gir vedkommende en advarsel. Ifølge Journalisten ser tilsynet generelt alvorlig på brudd på meldeplikten.

Olufsen sier til Dagbladet at han tar ansvar for feilen som har skjedd, og at han håper han ikke blir politianmeldt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer